Flight säkerhets- och flytande kemikalier: 95% alkohol och formol

6

Jag ska ta ett flyg för några "arbetsferier". Jag förväntas bära lite alkohol (95%) och formol för att göra lite fältarbete på min destination. Jag skulle antagligen ta 1 liter alkohol och 0,5 liter formol med mig. Den vanliga övningen här är att inte förklara det men bara hoppas att det kommer att passera med huvudbagaget. Det är ett inrikesflyg i Chile. Jag har inget alternativ att få dessa ämnen vid mitt mål.

Är transporten av dessa ämnen olaglig (officiellt förbjuden)?

Vad skulle vara värsta fallet om det upptäcktes och godkändes (det skulle vara bra att lämna ämnena men jag kan inte tappa flygningen)?

Skulle det hjälpa till att få ett undertecknat brev från min handledare med angivande av syftet med kemikalierna?

Har någon erfarenhet av att transportera dessa ämnen?

    
uppsättning Stockfisch 15.12.2016 16:33

2 svar

13

95% / 100% alkohol anses officiellt som ett farligt material och bör aldrig tas på ett flygplan utan att åtminstone få tillstånd från flygbolaget (vilket normalt inte skulle beviljas).

Exakta bestämmelser / böter varierar från land till land, men för att använda USA som ett exempel om du fick fånga detta på ett plan skulle du kunna vara ansvarig för upp till 500 000 dollar i böter och 5 års fängelse.

Var vänlig och säkra inte din egen säkerhet eller säkerheten för alla andra på planet i fara genom att försöka transportera det här. Om det inte går att köpa det på ditt resmål, överväg att skicka det i förväg - korrekt märkt så att det transporteras via marken.

Formalin kan också betraktas som ett farligt material beroende på koncentrationen. I USA tillåts koncentrationer av upp till 10% formaldehyd, vilket skulle motsvara ungefär en 25% lösning av Formalin. Det bästa alternativet här är att i förväg kontrollera med flygbolaget vad som är tillåtet, eftersom reglerna kan variera inte bara från land till land utan också från flygbolag till flygbolag.

    
svaret ges 15.12.2016 17:37
3

Kontakta ditt flygbolag och var beredd att ge dem säkerhetsbladet om sådant ämne och beviset att det är säkert att transportera (så att du har bra och godkända mottagare).

Men förmodligen är det lättare att köpa på ditt resmål (kanske du kan ringa ett apotek / kemikaliebutik i förväg) eller maila (kontrollera postbestämmelser) till din destination.

    
svaret ges 15.12.2016 17:46