Hur man isolerar runt ett tegelfönster?

0

Det finns ett fönster i min källare där en hel del kall luft kommer in. Utkastet kommer inte från själva fönstret, men utrymmet mellan lagren av tegel. Vad är det bästa sättet att isolera runt fönstret och som en bonus avsluta det här fönstret så det ser lite trevligare ut?

    
uppsättning Jason Moore 15.01.2017 16:25

2 svar

1

Vanligtvis installeras fönster i murverk med trä "buck", en ram som omsluter alla sidor med behandlat virke. (Se bilder # 1 och #2 .) Detta är bultat och förseglat till betong eller tegel. Fönstret är monterat inuti buckan med ett litet mellanrum, som är isolerat och förseglat, och en färdig förlängningsarm är installerad i fönsterkarmens inre om så behövs.

Det bästa du kan göra är att försegla alla luckor med mer sprutskum. Jag skulle maskera hela fönstret med tejp och spruta sedan tegelytan med tunna lager. Vänta tills skummet expanderar, lägg sedan till mer om det behövs.

Klyftan längst upp på fotot måste också hanteras. Jag skulle antagligen fylla i med glasfiber battisolering. Stuffar det löst, men helt fullt. Jag skulle behöva bättre bilder av det området för att erbjuda mer råd.

    
svaret ges 15.01.2017 16:37
0

Skum är bra runt. Var noga med att följa anvisningarna eftersom det kommer att ta flera pass.

Se till att din caulk alltid ser bra ut på hösten om du är i ett område som blir snö, för det verkar som att det här fönstret kommer att snösmälta mot det på vintern.

Kan också använda standardisolering, jag föredrar bara skum för mindre områden.

    
svaret ges 04.02.2017 21:51