Vad var den framträdande religionen i Merlin?

3

Vi hör bara namngivningar om "den gamla religionen", men vi ser inte riktigt vad den nuvarande religionen är.

De arturiska legenderna fastställdes under slutet av femte till början av 6th century. Vad var den övervägande religionen i Camelot under dessa tider?

Utan universum: Var "ny religion" helt obestämd med syfte?

    
uppsättning Stark07 25.05.2015 07:36

2 svar

4

Det finns ingen särskild omnämnande om vad den nya religionen är (det är egentligen inte säkert att det finns någon särskild omnämnelse alls), och föreställningen är särskilt saknad av specifik kristen ikonografi som vanligtvis förekommer i den arturiska legenden. "Livets kopp" är helt uppenbart analog med den heliga graden, men i Merlin är det ett hedniskt objekt, inte en kristen.

På samma sätt ser vi inga präster (andra än de av den gamla religionen). Tjänster som till och med idag ofta hade en religiös komponent (bröllop, kronor) är helt sekulära, som oftast ordnas av Geoffrey of Monmouth. Arthur gör dock omnämnande av fortsatt användning av vissa hedniska festivaler (Beltaine, Samhain), vilket innebär att icke-magiska tullar från tiden för den gamla religionen fortfarande är tillåtna / observerade.

Out of universe: Was "new religion" completely unmentioned on purpose?

Nästan säkert. Att uttrycka Uther uttryckligen (även om inte vederbörlig) skulle kristna framhäva hans förtryck av druiderna på sätt som skulle ha presenterat svårigheter för showen: det skulle troligtvis ha varit en avstängning för många tittare, till exempel; det kan också ha varit svårt att förena den ofta humoristiska tonen i showen med en seriös utforskning av ett historiskt sammanfall av två verkliga religioner.

Det bör dock noteras att författarna inte var nästan så omsorgsfullt på andra sidan ekvationen: de brukar använda (och verkligen missbruka) hedniska termer och symboler.

The Arthurian legends were set during the late 5th to early 6th century. What was the predominant religion in Camelot during those times?

Camelot är inte en känd historisk plats, men 5th-6th century Britain var under förändringar på många fronter - invasioner, nya kungarikor, plågor och ja, konversation till kristendomen från före kristna hedniska tron okänd).

    
svaret ges 25.05.2015 19:34
0

Tja i showen hänvisar termen "gammal religion" troligen till den stora användningen av magi utan några straff eller konsekvenser, men när kung Uthers fru dödas av magi stoppar han användningen av magi helt i sitt rike.

    
svaret ges 07.03.2017 20:18