How att söka efter ett flyg när datum och städer är flexibla men icke-direktflyg får inte passera genom ett visst land?

48

Ibland när du bokar en resa kan du vara väldigt flexibel med många faktorer, men ingen rutt som passerar ett visst land kan inte övervägas.

Säger att du åker från land A till land B, antingen direkt eller inte, men om inte direkt måste det inte vara via land C. Men någon stad i någon flygplats i båda länderna är bra, särskilt när biljetten är billigare och du har ingen specifik färdväg.

Till exempel om du kommer från ett land där du skulle behöva visum även för att passera genom ett annat land som har några av de gemensamma naven mellan ditt ursprung och din destination. Säg om det landets visum är svårt att skaffa med tanke på din nationalitet eller något som överstiger tidigare eller bara med strikta krav som du inte lätt kunde träffas. Som om du är från ett fattigt land till ett annat fattigt land, men ett mellanliggande rik land behöver dig att bevisa din ekonomi, sysselsättning osv att ditt resmål inte är så besvärligt.

Jag är inte medveten om en flygsökningsmotor som låter dig ange ett land eller länder som inte ska gå igenom på vägen.

Finns det en sökmotor som jag inte vet om har den här funktionen? Om inte, finns det ett annat sätt att söka efter flyg med denna begränsning med hjälp av de vanliga flygsökmotorerna tillsammans med något knep eller metod som kanske inte är helt uppenbart?

    
uppsättning hippietrail 03.10.2016 10:35

2 svar

66

Ja, den ITA-matrisen stöder den okodade l: -syntaxen i routingsspecifikationen för att söka efter l ocation . Du kan använda l:nXX för att söka efter ISO-landskod ( n för n ation) och lägg sedan till negationssymbolen ~ för att invertera detta. Att sätta det helt och hållet vill du ha ~l:nUS* att betyda, eventuellt transitering på några punkter, men ingen i USA.

Se den här tråd på FlyerTalk för lite mer information.

    
svaret ges 03.10.2016 10:55
30

Kayak.com erbjuder också denna exakta funktionalitet. För att söka efter flygväg från A till B, men inte transitera genom X / Y / Z,

  • Sök flyg som vanligt.
  • När du är på resultatsidan finns sökfilter till vänster på sidan.
  • Hitta filtret märkt som Layover-flygplatser (Klicka på fler filter om det behövs) och avmarkera de överlämningsflygplatser som du inte vill ha. Bra är att alla dessa layoverflygplatser också är grupperade av landet. (betyder att alla flygplatser i Amerika kommer att vara i en grupp, & etc etc).
  • Avmarkera alla flygplatser som du inte vill resa genom.
  • .....
  • Resultat !!

Några anledningar till varför detta kan kräva:

  • USA / Kanada behandlar någon med indiskt pass som begär transitvisum mot samma krav som standard turistvisum. Många flygningar från Delhi till Trinidad / Panama transiterar i Kanada / USA.
  • Indiska passhållare, som går från icke-schengen till icke-schengen, men transiterar vid AMS behöver inte Holland transitvisum, men transiterar genom CDG behöver franska transitvisum. T.EX. Delhi till Panama flyger alltid vid antingen / eller LHR / AMS / CDG, endast AMS tillåter TVOW (transit utan visum, innehavare av onward-biljetter), medan Frankrike / Storbritannien inte (några undantag: innehavare av visum / bostad i USA / Kanada / Storbritannien / Irland etc),.
  • Om man tar ett lån i Gulf Countries, & betalar inte tillbaka den, & Spring iväg; sedan när som helst han övergår genom en av gulfflygplatserna, är det mycket troligt att man kommer att arresteras & åtalas för detta brott.

Redigera:

Läsaren rekommenderade att inte vara standard på lån (och sedan springa bort) i något land, inte bara [antagen persiska] Gulfen. (Tack vare Mindwin s kommentar )

    
svaret ges 03.10.2016 15:13