In P.C. Hodgells Kencyrath böcker, är Bane dead?

5

I P.C. Hodgells Godstalk , lär Jame att en amoral karaktär i boken Bane är hennes halvbror. Efter att ha kyssat henne (och biter läppen ner till musklerna i processen), skjuter han henne in i ett rum och möter en arg mob för henne. Det är underförstått att han blossades levande på Mercy Seat (Jame ser den blodiga stolmen senare och några flashbacks och mystiska visioner föreslår det), men halvvägs genom boken lär hon också att Bane hade givit sin själ till en av prästerna för säker förvaring, en process som traditionellt gör Highborn mycket, mycket svår att döda. Han visar också sig som en ägande nyans två böcker senare att hajja Jame, något ganska ovanligt i denna värld.

Så, antagandet var för en tid detsamma som Jame, att han dödades på Mercy Seat och något om kyssen och blodet (det är senare avslöjat att Jame är ett ganska kraftigt blodbindemedel) samt eventuellt Frånvaron av hans själ, som ledde till att Bane kom tillbaka som han gjorde, men Hodgell frågade på hennes Livejournal om någon visste om hon uttryckligen hade sagt att Bane hade dött. Mina re-läser har inte kommit på någonting, men jag vet att det finns människor mer skickliga än jag är på att hitta detaljer i böcker. Någon har bra textbevis som visar att Bane gjorde eller inte dö?

För att komplicera saker skrev Hodgell senare hennes musings på Bane vilket tyder på att hon inte ens är säker längre om Jame var rätt att hans disembodied soul verkligen var Lower Town Monster:

I dunno, though: one’s instinct is that the Lower Town Monster is Bane’s corrupted, detached soul. That’s certainly the way I’ve presented it. It’s possible, though, that the situation is more complicated than Jame thinks in God Stalk. She turns out to be wrong about a number of things re: gods and demons.

    
uppsättning FuzzyBoots 26.02.2014 17:17

2 svar

0

För närvarande är ordet från författaren att han inte är riktigt död (betonar min):

What [Bane] really wants is an honorable death. Ironically, any death will be hard to get while his body and soul remain separated. When/if they reunite, will he become horrible, like Dorian Gray? Something dramatic will happen to him, anyway. That won’t be until near the end.

Det förblir fortfarande tvetydigt om huruvida hans kropp dödades, men det faktum att hon diskuterar en möjlig eventuell återförening av kropp och själ föreslår att den inte förstördes (om inte hon går med tolkningen att ha bloddroppe nutiden är tillräcklig för att bestå av "kroppen" enligt en nyhetsdiagram som avslöjar dödsbanorna).

    
svaret ges 19.09.2016 21:33
1

Det är värt att notera att Pat inte kommer att läsa om sina tidigare böcker någonsin. Tydligen leder det till att hon är alltför självkritisk och uppsättningar av självmord och depression, om jag minns rätt.

Jag tror inte att det någonsin blev sagt definitivt vad som hände. Banens bitande kyss var avsedd att blodbinda Jame; Han har också ärvt egenskapen och använde det för att få killarna torterade och dödade i enlighet med hans önskemål. Men Jame, som är fullblod Knorth och med (en antar) två blodbinderföräldrar, har det starkare blodet och det blodbundet honom.

Vi känner till dessa saker: (1) hans själ var inte i hans kropp (men istället var i Lower Town Monster), (2) att hans kropp inte tekniskt kunde dö tills hans själ återvände till det, (3) att Jame och Patches både berättade för Dalis sar och Gorgo sitt sanna namn som de trodde att det var, så att de kunde förstöra demonen, (4) att blodbindande kan tvinga lydnad även efter döden, (5) att hans kropp var vacker mycket sönder sönder på Mercy Seat.

Min gissning (och jag tror att det bara kan vara ett gissning) är att hans själ befriades från demonen men gick inte in i hans kropp, eftersom den var driven av det blodbindande att följa och tjäna Jame. Hans kropp kan tekniskt inte ha dött men var, jag misstänker, förstördes och levde bara i en slags mystisk mening.

Och nu är han i en grotta grav tills han släpptes, befallde att skydda kniven och boken och tillåtet att konsumera och döda alla som försöker komma in i vem inte är Jame eller eventuellt Ashe. Låter som ett tråkigt liv men jag antar att tvångsblandningen gör att han gör det.

Vad jag undrar är om hans förmyndarskap kan förhindra att boken eller kniven flyr om de vill. Det är uppenbart att Kencyrs rituella föremål är något "levande" och har egna sinnen. Kniven kommer sannolikt att söka Jame, Book Torisen; och jag undrar vad Cloak ska göra om Kindrie letar efter det. Det är fortfarande någonstans i Mästarens hus, det verkar.

    
svaret ges 14.01.2016 01:06