How att stödja utomhusgasröret?

4

Jag planerar att installera en gasvärmare för naturgas. Jag vill ha ett 1-1 / 4 "svart järnrör ut ur huset där det kommer att springa i ca 5ft till värmaren som då kommer att sänkas till 3/4". Jag vill inte att röret ska komma i kontakt med marken för att förhindra korrosion. Jag tror att det också skulle vara lättare att måla undersidan av röret om det var förhöjd ca 6 tum från marken.

Att vara förhöjd så är det meningsfullt att placera ett permanent betongblock under röret någonstans halvvägs mellan huset och värmaren? Jag vill skydda linjen och utrustningen om någon bestämmer att det är en bra idé att stå på toppen av röret. Finns det en branschstandard för något sådant? Är betongblocket en bra idé?

    
uppsättning Harry Glinos 09.06.2015 01:17

1 svar

1

Om möjligt är det bättre att begrava det för att undvika exponering för elementen och skador från olika saker. Att ha det över marken är inget problem men så länge det är starkt stöd. Du säger inte var du är, så utan att veta klimatet finns det inget sätt att veta hur man stöder det.

Ett enkelt sätt att stödja det på mjukt mark är att köra en lång metallstång i marken, som en jordstång, svetsa en delad ringhängare mot stången och fäst sedan röret i hängaren.

    
svaret ges 09.06.2015 22:41