Vad var det hotet att släppa Loki 30 000 fot?

13

I Avengers film låste Fury Loki i Hulks bur. Hulkens bur var stark, men Fury var inte säker på hur buret skulle hålla sig mot Loki. Så hotade han Loki att även en enda repa på glas skulle släppa buret 30 000 fot.

Människor trodde att asgardierna var odödliga (Loki sa det också). Loki var inte Asgardian vid födseln, men jag tror inte att Fury visste denna hemlighet. Även om han visste det spelar ingen roll för att Loki fortfarande var en gud.

Varför hotade fury Loki så här? Vad var det för honom? Det verkar som om alla Loki behövde var att skrapa glaset för att få sin frihet.

    
uppsättning S S 16.05.2012 19:58

6 svar

12

Punktet att fängsla Loki i Hulkburet var att se till att han inte kunde fly. Fury hot att släppa Loki 30.000 fot (5,6 miles) var att imponera på honom den otrygga naturen av hans fängelse. Han var inte orolig att Loki skulle klia på glaset. Tvärtom ville han bara ha en ursäkt för att förse Loki till rymden och önskade Loki att veta det. Vad han ville att Loki skulle veta var HAN VAR INTE I SÄRSKILDA HÄR.

Nick Fury och Lokis utbyte.

Från Nick Furys synvinkel hade han redan sett Loki ser blek och svag direkt efter sin ankomst på jorden. Från hans perspektiv var asgardierna varelser från en annan planet med avancerad teknik och fantastiska förmågor. Men de kunde dödas.

Han var övertygad om att buret kunde hålla Hulk och borde säkert kunna hålla Loki. Fury var säker på att släppa från den höjden, låst i Hulk buret borde kunna döda Loki, precis som troen var att det skulle döda Hulk.

Tyvärr hade Loki redan planerat sin flykt och hade ingen avsikt att vara i Hulkburet. Loki var redan långt före sina fångare i hans avsikt och hans fängelse var helt enkelt en del av hans plan.

    
svaret ges 17.05.2012 06:09
12

Fury är en skeptiker. Han tror inte heller att Loki eller Thor är odödliga - i den meningen att det inte är möjligt - även om han och resten av SHIELD verkar beredda att acceptera att dessa individer är inspirationer för de norska gudarna och sålunda är de åtminstone mycket långlivad.

(Det är också mycket klart från Thor att Asgardians kan dödas, men Fury var inte föremål för någon av de samtal där det kan ha kommit upp).

Också:

The simple truth is, Loki wants to be there. He's not a prisoner in any meaningful sense. He allowed himself to be captured as a diversion from Selvig's team preparing to set up the Tesseract-driven portal atop Stark Tower; and also in hopes of using his powers of subtle manipulation to bring about the fight that happened on the Helicarrier. Despite being imprisoned, he knew what was going on at all times (in part via the scepter -- that's made clear during the all-hands argument in the lab) and was really pretty much in control of what was going on.

    
svaret ges 16.05.2012 20:04
4

Thor skulle troligen dö eller åtminstone bli allvarligt skadad, och de är inte odödliga. Tanken att de är odödliga kommer från den mänskliga norska mytologin.

  • Lokis far iskongen dödades av Thors far Odin .
  • Odin måste gå in på Odinsleep annars skulle han dö, och i sömnen är han dödlig .
  • Thor kommer att arva Asgard kastad när hans far dör.
  • Oden (Tors fader) är son till Bor och Bestla som nu dött.

Varför var Thor rädd för att fånga sig i buret, och varför lade Nick Fury Loki i samma bur? Det beror på att Hulk är det enda kända superhjälte som bäst en Asgardian. Det finns flera serietidningar, tv-program och även i Avengers-filmerna där Hulk slår upp en Asgardian.

I en Marvel animerad film använder Loki sinnekontroll över Hulken och använder honom för att attackera Asgard. Där Hulken förstör det mesta av staden innan Thor kan bryta sinnet med kontrollen som Loki använde, men vid en tidpunkt i filmen berättar Thor en annan Asgardian som han förväntar sig att dö när han möter Hulk.

I den animerade filmen Marvel Planet Hulk . Hulken är utstött till en annan planet där han slås Beta Ray Bill . Beta Ray Bill är den enda andra karaktären att någonsin få sin egen asgardiska hammer av gudarna. Samma vapen som används av Thor. Beta Ray Bill är det enda tecknet som matchar Thors styrka och goda vilja. Fortfarande slår Hulk Beta Ray Bill ut till en tum av sitt liv innan han slutligen slutar.

I Avengers-filmen slår Hulk upp Thor, och skulle ha vunnit haft en stridsflygplan som inte distraherade honom.

Loki fäller Thor i buret, för han vet inte om Thor kunde komma ut. Buret kan utstötas från bäraren, eftersom Nick Fury vet att det inte skulle hålla hulken. Så det är inte ett oförstörbart bur. När buret kastas ut, kämpar Thor för att komma ut och klarar sig i sista sekund att fly, men slås ut i processen.

Kan det ha dödat honom? Ja. Skulle det garanteras att döda honom? Nej, men du vill döda en Asgard. Skicka Hulk efter dem.

    
svaret ges 13.11.2012 18:51
4

Odödlig är inte samma sak som odödlig (oskadlig). Ett odödligt varelse kommer inte att dö av naturliga orsaker - ålderdom - men det betyder inte att de inte kan dödas. En asgardian kan vara odödlig (eller nära nog), men mycket verkar ha dött i krig.

    
svaret ges 21.06.2013 22:37
2

Fury säger att även gudar inte kan överleva ett högt fall. Därför hotet.

Också, Thor hade förmodligen inte överlevt hösten. Det är (igen, förmodligen) varför han bestämde sig för att bryta behållaren och fly.

Loki kunde inte bara "skrapa" glaset. Thor själv kunde inte bryta glaset först med sin hammare (tillbaka i helikärret).

    
svaret ges 16.05.2012 20:00
0

Kom ihåg om det kommer att gå långsamt. Loki sitter i en metallbur och ska Loki försöka gå bra eller börja skaka buret om det skulle kunna orsaka att det kommer att rycka av en sund väg. Också, vem säger att han kommer att falla på land, som ibland flög de över havet. Och ja, vattnet kan sakta ner dig även från 30 000 fot, men kraften på 30 000 fotdroppen kan få honom att gå djupt under vattnet innan han kommer till ett fullständigt stopp. Så även om han överlever träffarna, som sa att han kunde överleva att vara under vattnet utan att kunna andas, vara en gud eller inte?

    
svaret ges 13.08.2014 02:47