How kan jag minska natrium / saltet i Halloumi?

1

Jag köpte lite Halloumi ost idag och märkte att dess natriumhalt är en WHOOPING 1,3 gram per 100 gram! Jag är verkligen rädd att servera det nu. Säkert skulle ditt blodtryck skryta genom taket efter att ha konsumerat det?

Jag har läst någonstans att blötläggning av Halloumi över natten i vatten och citronsaft kan dra ut saltet i det, men är det sant? Och ännu viktigare, i vilken grad? Gör det bara det lite mindre salt? Har du experimenterat med det? Skulle hacka upp Halloumi och sedan blötlägga det över natten hjälpa till att dra ut ännu mer salt?

    
uppsättning 1234567 01.08.2017 02:03

4 svar

9

Åh nej! Jag hoppas att du inte kommer nära att överskrida det rekommenderade maximala dagliga tillägget av alkohol vid middagen också! ; -)

Allvarligt, gör dock inte det här. Bortsett från det faktum att jag är skeptisk att att sova halloumi under någon rimlig tid kommer att minska salthalten betydligt, det saltet är en av de främsta sakerna som gör halloumi smaken bra. När du har en ingrediens med mycket mejeriprotein och / eller fett, förhindrar det att tungan uppfattar salt. Om du tar bort saltet kommer det att smaka platt och intetsägande.

Som en hälsosam person som uppskattar välsmakad mat - inklusive enstaka måltid som inte kan konsumeras enbart med min hälsa i åtanke - är jag otroligt besviken när jag måste äta en måltid med någon som är helt paranoid om salt, fet , eller något av de andra sakerna som kombinerar med bra teknik för att omvandla tråkiga ingredienser till utsökta måltider som är värda att njuta av. Om dina gäster inte har informerat dig om en särskild medicinsk kostbegränsning eller om du har en själv, tvingar dina middagsgäster att följa dina fördomar mot salta saker får du inte många stilpoäng som värd.

En enda servering halloumi är 50 gram. Den innehåller en syn mindre än hälften av den rekommenderade maximala dagliga natriumnivån enligt amerikanska standarder. En smörgås med två tunna skivor, en skiva amerikansk ost, två tsk senap och två skivor vitt bröd har dubbelt så mycket ... och många människor äter det till lunch och sedan går hem för en vanlig middag. Samtidigt som det görs varje dag är inte nödvändigtvis hälsosam, det ligger väl inom rimliga förutsättningar för ett tillfälle.

Eftersom du nämnde att du tjänar detta till dina vänner, föreställer mig mig att det här inte är din middag varje kväll, det är förmodligen en middagsfest. Det är tänkt att vara lite avkoppling med vilken du kan stärka vänskap och göra minnen. Om saltet freaks ut dig, tryck kuvertet lite med din kardiör nästa dag för att tacka ditt cirkulationssystem för det modi av extra ansträngning som det sätter in. Medan du är värd för middagsgäster, låt du bara det speciella tillfälle vara speciellt .

    
svaret ges 01.08.2017 06:23
4

Soaking Halloumi kan bli av med lite salt i osten som ligger nära ytan, men det kommer inte att göra mycket för dig. Att hugga upp det kommer att öka ytan och tillåta att mer salt dras ut, det kommer fortfarande inte att göra det så mycket salt. Om du har problem angående saltintag så är det lägre salthalloumi som säljs på plats, men det smakar inte lika mycket.

En liten halloumi går långt, du kan bara äta små mängder av det eller para det med något annat. Jag grädde ananas och halloumi-spettlar den här helgen med ett förhållande mellan ananas och halloumi på 2: 1 och det var en mycket bra balans. Alla slutade äta en eller två bitar halloumi i slutet, så verkligen överlag en måttlig mängd salt.

    
svaret ges 01.08.2017 10:01
2

Som GdD nämnde, skär osten i mindre bitar ökar ytan och gör denna process snabbare, men i stället för att blötlägga den i vatten och citronsaft, suga den i färsk mjölk. Kalciumbalansen i osten och mjölken hindrar osten från att smälta som den skulle göra i vatten.

Beroende på fastheten i osten kan du lämna från en till två dagar. Om du inte är nöjd efter det och osten fortfarande är tillräckligt fast kan du byta mjölken och försöka i två dagar och repeteras tills den passar din smak.

Du kan också försöka gå till citron- och vattenmetoden, men tillsätt bara en tesked kalciumklorid för varje två liter vatten. Jag måste varna att jag hade mer framgång med mjölken men. Hoppas det hjälper!

    
svaret ges 16.11.2017 09:58
1

Ett effektivt (om tidskrävande) sätt att "minska" saltet i ost skulle vara att göra det själv. Vill ha mindre salt = tillsätt mindre salt.

Var försiktig med att blöta ost i vanligt vatten för länge. Ost kan bli lite smal när den blötläggs. Jag tror att det handlar om kalcium (och brist i vattnet).

    
svaret ges 04.08.2017 19:42