Are Force Sensitivity och Blood Lines Connected?

5

Detta har diskuterats i minst en fråga innan, men inte direkt adresserat, åtminstone inte på den här webbplatsen.

Finns det någon faktisk koppling mellan blodlinjer och kraftkänslighet? Vi ser verkligen tips om det med båda Anakins barn som visar Force-känslighet. Gör mönster som att visa i andra familjer? Finns det någon aning att kraftkänslighet kan vara ärftlig hos vissa arter eller i vissa familjer?

(Jag frågar inte om det är alltid ärftligt eller alltid följer blodlinjer, men finns det tillräckligt för att visa att detta kan vara en anmärkningsvärd faktor för huruvida någon är känslig eller inte.)

    
uppsättning Tango 09.02.2012 18:33

1 svar

7

Svaret på den länkade frågan ska verkligen adressera detta.

Kraftkänslighet är observerbart ärftlig (vilket skiljer sig från ärftlig) - det betyder att det finns en genetisk inverkan på Force förmågor (med andra ord, med en Force-känslig förälder ökar chanserna att vara en kraftkänslig , men korrelerar inte 100%).

Detta visas både genom att det finns kraftkänsliga populationer (Häxor av Dathomir, till exempel, eller Red Sith), Skywalker / Solo-familjen (från Anakin till Cade) och att Jedi-avkommor ofta är kraftkänsliga. T.ex. i "Jedi-barnen" hade Corran Horn en anmärkningsvärd Jedi för farfar (Halcyon-familjen), många andra exempel på Jedi som visar sig vara 1-3 generationer avkommande från andra Jedi.

Som en sidotal, som är ärftlig / biologisk, är Force Sensitivity visat sig vara något bevarad vid kloning (Joruus C'baoth, Starkiller, Clone of Luke Skywalker).

    
svaret ges 09.02.2012 18:56