Vad gör "Bräckliga" klistermärken på incheckat bagage?

45

När du reser med flyg och kontrollerar påsar, kan vissa flygbolag låta dig förklara ett föremål som bräckligt och placera klistermärken på lådan eller påsen. Hur vanlig är denna policy? Vad gör de ömtåliga klistermärkena (dvs hur ändrar de bagagehanteringsprocessen)? Rekommenderas det generellt när du reser med bräckligt bagage (för att undvika att varor skadas i transit) eller avskräckas (eftersom det kan göra en vara ett större mål för stöld)?

    
uppsättning jrdioko 10.12.2011 00:37

4 svar

37

Tänk på vad ditt bagage går igenom från den tid du kontrollerar det tills du får tillbaka det.

 • Den går på automatiska transportband. I många situationer måste den shuntas från ett transportband till ett annat. Detta görs av maskiner, inte människor. Maskinerna kan inte se taggen "ömtålig".

 • Den flyttas från transportband till dolly av en människa. Människan kan, eller kanske inte, märka den "bräckliga" taggen.

 • Den är packad i lasthållet av människor. Beroende på objektets orientering kan människan, eller kanske inte, märka den "bräckliga" taggen. När de packar det i lastutrymmet kan de lägga på andra väskor ovanpå.

 • Det spenderar en tid utanför, utsatt för elementen. Oavsett hur många bräckliga taggar du lägger på kommer en punkt där din resväska måste ligga upp längs transportbandet in i flygplanet. Om det regnar, snöar, är kallt eller varmt, kommer det att exponeras för elementen vid denna tidpunkt.

 • Det släpper ut ur en automatisk transportband på en roterande bagagekarusell. När den roterar på karusellen kan andra påsar falla över den. Andra passagerare kan hämta det och tänka att det är deras väska och hantera det. När de upptäcker att det inte är deras, kan de, eller kanske inte, hedra "Bräcklig" klistermärken.

  Åh, och låt oss inte glömma:

 • Den flyger genom luften, vid 40 000 fot, på 600 miles i timmen. Det kan uppstå dåligt väder eller turbulens, vilket orsakar intensiv skakning av innehållet under en längre tid.

 • När allt är sagt och gjort, är det ett mirakel, något som helst blir oskadd, ojämn "bräcklig" klistermärke.

      
  svaret ges 12.12.2011 22:54
  30

  Som säkerhetspersonal i flygplatsen kan jag kommentera och ge råd om detta ämne:

  "Bräckliga" föremål bör tas till ditt utpekade "CHECK-IN-skrivbord" där de vanligtvis vägs och riktas till alternativet "out of gauge" -screening, som ofta används för deklarerade äkta, bräckliga föremål som mycket stora passagerarfall , cykel lådor, stora verktyg eller kamera lådor, trädgårdsartiklar, maskiner, rullstolar.

  Alla föremål ombord på ett flygplan är föremål för omfattande röntgenundersökning och inspektion, särskilt om förbjudna föremål förefaller vara innehållna. Säkerhetspersonal kräver din närvaro medan de inspekterar innehållet.

  Avgångsflygplatser är i allmänhet försiktiga med alla bagageartiklar. Flygplatsen är dock endast skyldig att kasta eller lyfta föremål på en inbunden transportör. I alla situationer rekommenderas du att försiktigt byta bräckliga föremål, med bubbla eller annat skyddsmaterial i ett starkt yttre fall. Att tillämpa bräckliga klistermärken förbättrar medvetenheten men garanterar inte säkerheten för din egendom. Ytterligare försäkring rekommenderas om fallet eller det värda innehållet skadas under transport.

  Flygbolag ger fullständiga villkor & Villkor som du också rekommenderas att läsa helt innan du packar och avgår till din flygplats. Var särskilt uppmärksam på förbjudna föremål och farligt gods.

      
  svaret ges 26.07.2012 10:58
  6

  Jag skulle säga att de inte gör någonting.

  Som exempel, den här Jetstar sidan förklarar har en lista av saker som du inte bör inkludera i din checkade bagage som innehåller bräckliga föremål. Jag kan inte föreställa mig att du skulle hitta ett flygbolag som skulle göra något slags löfte att de ska behandla ditt bagage försiktigt. Det skulle vara liten anledning för något flygbolag att uppmuntra "Bräckliga" klistermärken, eftersom det bara stärker livskraftiga klagomål om skadat bagage.

  (En sida är att de säger att dessa saker kan vara "skadade" men föremålen tyder på att "stulna" borde finnas där också.)

      
  svaret ges 12.12.2011 11:42
  3

  Nudagar, när du ber om ett bräckligt klistermärke, får de dig att underteckna ett undantag för bagageskador (Limited Release), så det är rent för flygbolagen, de vet att de inte behöver kompensera dig om de skadar något i ditt bagage om du markerar den som ömtålig

      
  svaret ges 28.08.2015 19:23