Exaktivt 5h 25min i Frankfurt, kan jag besöka staden?

10

Är överlåtelsetid på 5 timmar och 25 minuter nog att besöka Frankfurt?

Båda flygningarna är internationella med Lufthansa och på en biljett, så jag ska få ombordstigningspasset för det andra flyget med mig. Kommer anlända och avresa till / från terminal 1 och behöver inte visum för att komma in i Tyskland.

    
uppsättning yaya 17.07.2016 11:07

2 svar

15

Ja, det kan du gissa men jag är inte säker på att jag skulle göra det av två anledningar:

Timing

Jag gjorde ett snabbt idealfallsscenario:

som lämnar dig med ca. 2h genom mina beräkningar för att se staden. Men det var ett bästa scenario och din beräkning kunde gå fel när som helst ovan:

  • Förseningar av ditt inkommande flyg
  • köer vid invandring och / eller säkerhet
  • frågor vid invandring
  • När spåren där spärrade på mitt tåg till staden och jag väntade 30 minuter på tåget stannade vid en station innan man använde alternativa medel
  • vilse i Frankfurt

Jag är en ganska riskavvikande person och ärligt talat skulle inte göra det om jag inte hade ett viktigt ärende att springa och kunde falla tillbaka på att ta en taxi tillbaka, men det här är upp till din dom. Om du går, planera varje detalj, dvs vilken terminal du kommer fram, hur du kommer in i stan, var du ska gå, var du ska gå runt, när och hur du kommer tillbaka, ...

attraktions

Personligen finner jag inte Frankfurt som attraktivt för ett besök och om jag hade en vän kom till Tyskland och kunde visa dem bara ett ställe, skulle det vara bland de sista som kom till mig, men hej, du kanske har bara den här chansen att se Tyskland och det är bättre än ingenting. Ta en titt på vad du ska se i förväg och planera hur du kan komma runt.

Alternativt, ibland (och endast ibland) får du ganska bra utsikt över "skylinen" vid start och landning, se den här frågan om mina .

    
svaret ges 17.07.2016 19:16
5

Jag svarar i grunden andra mts om den tid du har på kort sida. Det skulle vara mycket lättare om du inte skulle behöva överföra invandring till Frankfurt. Och jag konstaterar också att Frankfurt i sig är troligen inte värt besöket.

Men när du är där, varför gå inte till Mainz istället? Tågresa är 26 minuter i stället för 12, så du förlorar trettio minuters stadstid. I gengäld får du en vacker stad nära floden Rhen med ett fint centrum. Enligt min åsikt är Mainz mycket mer värt ett besök än Frankfurt. Du kan antingen ta S8 eller ett av de regionala tåg som går vidare till andra destinationer efter Mainz.

    
svaret ges 31.07.2016 06:55