How kan jag balansera magi i en inställning som pålägger påföljder vid användningen?

3

Jag börjar ett äventyr i en anpassad inställning som kan hamna som en kampanj, beroende på popularitet. En del av det som gör inställningen unik är dock att magi är olagligt och allvarligt straffat av alla regeringar (även den lokala sheriffen kommer att få en massa bybor att köra bort en misstänkt magisk användare) på grund av ett tidigare magekrig som lämnade massor av öknar och ödemarker och dödade många människor. Jag vill inte ändra den här bakgrunden, och jag vill hålla magiska smaken sett som vanligt av nästan alla, men jag vill inte begränsa magiska datorer för mycket. En liten nackdel är acceptabelt, men jag vill inte att klassen är nära användbar på grund av konsekvenserna av att använda magi.

Hur kan jag balansera detta?

    
uppsättning Dakeyras 11.07.2013 00:48

2 svar

6

De flesta PC-åtgärder sker bort från vänliga NPCS

I många kampanjer, mestadels skulle du vilja använda magi, det finns inga vänliga NPC-enheter runt. Om spelarna befinner sig i ett fängelsehål omgivet av goblins, men inga vänliga bybor, kan de använda den utan rädsla för sociala omprövningar.

Kort sagt, så länge du kör en "dungeon crawl" kan det inte vara en stor nackdel att börja med.

Ge dem ett sätt att dölja spellcasting

Om de kan dölja sin spellcasting som något annat, skulle det hjälpa till när de är runt vänliga bybor. Till exempel kanske psionics är lagligt. Då kan magen behöva rollspel vilket gör att hans effekter ser ut som psionics när han använder dem.

Om du kan dölja verbala och prickiga somatiska komponenter än många buffrar kommer du inte ens att märka och kan användas av en mage som omges av de fördomade byborna.

Det gör bara magerollspelet gömmer det faktum att de är mage.

    
svaret ges 11.07.2013 01:02
2

Inställningen Dark Dark hade exakt detta problem, av något annat skäl. I 3: e upplagan använder du färdigheten Sleight of Hand vs observatörernas Spot för att dölja de verbala och somatiska komponenterna.

För 2: a upplagan kan du skapa en liknande mekaniker: Låt skickligheten Slight Of Hand tas av någon. Varje gång en trollkarl försöker ställa en stavning subtilt, rulla mot den färdigheten. (Tyvärr, jag kan inte komma ihåg om det är i 2: a upplagan eller inte, om det inte är, gör det upp, som en färdighet baserad på Dex.) Om du känner dig generös, tillåta en bonus på kontrollen som är lika med skillnad i nivåer mellan observatörer och caster. (Så en 10-nivå caster har en +10 på den kontrollen mot bönder på nivån.)

    
svaret ges 12.07.2013 00:30