Vad är delmängden Airbending?

26

Jorden har Metalbending, Sandbending och Lavabending.

Vatten har blodbockning och läkning.

Elden har blixt / elektricitetsböjning och förbränning.

Vad är delmängden Airbending, om det finns en?

    
uppsättning OghmaOsiris 23.04.2012 00:06

10 svar

21

I säsong 3 i Legend of Korra avslöjades delmängden av airbending:

The subset of airbending is flight. This is not the glider-assisted flight that is fairly common, but unsupported flight. It is similar to how Superman or other superheroes fly.

Den delmängd av luftböjning är upplåst genom att fullt ut förstå Airbender Nomad-filosofin för att ta bort alla jordiska bilagor. Den första airbender för att uppnå detta var Guru Laghima, en luftbockande mästare som bodde över 3000 år före 100 års krig.

    
svaret ges 26.11.2014 15:44
20

Luftböjning har inte en delmängd eller förstärkningsläge för dess effekt.

Enreplikavenairbending-scrollavJeffreyScott

Avatar Wiki rapporter:

Airbending is the only art that apparently has no specific sub-skill or specialized form that has as of yet been revealed, although it has been speculated soundbending (see above) could fit into this category.

Aang har några unika förmågor med hjälp av sin luftböjning, som kan kvalificeras som en förstärkning men innehåller inga stridstekniker. Återigen från Avatar Wiki:

Sound-bending: A specialized form of airbending in which the bender is able to generate massive amplified sound waves with the help of airbending. One possible canon example of this is shown when Aang, while trying to lead animals out of the city to outside the Inner Wall, used airbending to blow his bison whistle, sending massive sound waves throughout the city to call all the animals. He also used it to comically amplify his cry for help when trapped at the Sun Warrior ruins.

En av de möjliga orsakerna till brist på ett förstärkningsläge är den defensiva karaktären hos luftkämpningsstilen för striderna. Luftbenders var pacifister och föredrog att undvika konflikter snarare än att engagera sig i det. Många av förstärkningarna utökar deras kämpningsegenskaper avsevärt och gör det förnuftigt för deras utveckling att inträffa som en utövare blev mer skicklig inom området. Det betyder inte att det inte kunde finnas ett förstärkt läge för luftböjning, bara att vi inte har sett en.

Medan luftböjning inte verkar ha ett förstärkt läge är det en av de mest dynamiska böjningarna stilar och erbjuder sina utövare en mängd olika tekniker för att engagera sig i och undvika konflikter. När det används av en skicklig bender tillåter luftelementet att flytta sig snabbare än ögat kan se, öka deras motståndskraft och undvika skador med en stridsstil utformad för att missleda motståndaren, sprängprojekt av luft som vapen, skapa hållbara sköldar av rörlig luft, omdirigera fysiska objekt som är inriktade på benen och svep bort flera motståndare samtidigt.

Eftersom serien har startats med Legend of Korra, finns det alltid möjlighet att vi kommer se ett förstärkt läge för luftböjning.

    
svaret ges 23.04.2012 00:32
5

Jag tror inte personligen att varje form av bockning behöver delmängder och så verkar det vara en förväntan av fansen att det finns paralleller i varje gren som motsvarar de andra, snarare än vad som anges i showen. Som Sokka säger under en Korra flashback, har vissa benders bara konstiga förmågor. Böjning verkar vara ett mycket organiskt landskap.

Som sagt är den bästa kandidaten förmodligen Spiritual Projection , som specifikt beskrivs av Jinora som "en hög nivå airbender teknik. "

Hittills är hon den enda vi sett har gjort det, (jag trodde jag kom ihåg Aang gjorde det på en viss tidpunkt, men jag antar att jag gör det). Men hur hon talar om det, låter det som om det inte är fruktansvärt svårt att uppnå för (till skillnad från Tenzin) andligt anslutna airbending masters.

    
svaret ges 26.11.2014 20:24
4

Airbending är den sällsynta böjningsförmågan och har därmed inte blivit utforskad i detalj som den var med andra böjteknik. Plus, det mesta av den kunskap som var närvarande i äldre generationer av airbenders gick aldrig ner till någon. Jag tror att det kanske hade varit mer om Firenation inte förstörde och brände de flesta templen / munkarna. Om det finns en delmängd kan det inte ha upptäckts eller det kan ha gått vilse.

    
svaret ges 05.08.2012 18:03
0

Med undantag för några Firebenders som använder eldstrålar för att glida korta avstånd, kan Airbenders unikt kunna flyga under egen kraft. "Flightbending" kanske.

Legenden om Korra har redan visat att teknik och vetenskap har avancerat så att en grupp människor har lärt sig aerodynamikens fysik med flygplan. Kanske, när Airbenders / Avatar lär sig fysiken bakom flygningen, kan de förbättra sig på sina stickpoplar eller att lära sig att flyga utan hjälp av flygbolaget ...

    
svaret ges 18.07.2012 22:26
0

Jag har sett detta debatterat på annat håll utan konsensus, men möjligen vakuum (bildandet av ett vakuum). Detta kan bara vara en avancerad teknik snarare än en delmängd.

I bok 3, avsnitt 10 (" Long Live the Queen ") i Legends of Korra, Queen Hou- Ting av jordens rike dödas av Zaheer genom vakuum. Han kvävde henne genom att dra all luft ut ur hennes lungor.

    
svaret ges 22.09.2016 14:16
0

Det kan vara "tryckböjande", skapa en vakuum runt målet eller släppa ut gaserna i kroppen. Det skulle göra det möjligt att döda de specialiserade teknikerna.
Jag kan tänka mig att luften nomaderna upptäckte denna teknik, ser den hemska effekten på människokroppen och bestämmer sig för att radera kunskapen från deras lärdomar. Det kan till och med vara ursprunget för deras passiva karaktär.

    
svaret ges 25.08.2018 15:05
-1

Om Waterbending har den dödligaste böjningen; Waterbending. Kanske Airbending har syreböjning. kanske Air Nomadsna inte lärde sig detta är på grund av att de är kärlek till fred och frihet. Och de hade uppenbarligen en stor känsla för humor.

    
svaret ges 23.06.2017 07:10
-1

Jag håller inte med om att delmängder faktiskt är en sak.

Jag har aldrig kommit överens med den här "rpg" -metoden för böjtekniker. Alla böjtekniker för ett element är bara saker som någon med det elementet kan lära sig. Blodböjning är inte metafysiskt mer speciell än bläckfiskar; det är bara en annan tillämpning av vattenböjning. Vissa tekniker kräver speciella saker, sant. Du kan inte tändas med ett molnigt hjärta, tomrum med jordiska bilagor eller blodböjningar utan fullmåne. Men det är inte annorlunda än att säga att du inte kan svärdet slåss utan ett svärd. Vissa tekniker bygger på vissa verktyg eller omständigheter. På samma sätt är vissa tekniker svårare att lära sig, men det gör det inte speciellt, bara svårt.

Naturligtvis kommer inte alla att hitta alla tekniker enkelt - till och med lägga undan hur svårt de är. Precis som vissa människor är bättre på långhopp än höjdhopp eller är bättre än kalkyl än kreativ skrivning, kommer vissa benders att hitta några tekniker lättare än andra. I vissa fall kan de vara oförmögna till en viss teknik för alla praktiska ändamål (se Bolin och metalbending) men det beror på hur de tänker och lär sig, inte för att de är på ett annat metafysiskt utvecklingsspår.

Grundläggande, och jag tror att detta är min avhandling, håller jag inte med om att du kan välja dig en viss teknik från en böjskola och säga, "det här är speciellt. Detta är en delmängd. ' Det kommer över som markera godtyckligt.

Visserligen är de människor som kan specialisera sig i en "delmängd" (se republikens metallbockande polis) men det är sant om någon böjningsförmåga. Du kan ha en (hypotetisk) jordriket Dojo som handlar om att använda jordböjning till slingrockar mycket snabbt och mycket hårt. Gör det plötsligt en "rock kasta" en delmängd.

Varför är lavabending en delmängd men inte waterbenders förmåga att byta mellan is, vatten och ånga, kontrollerar alla tre?

Varför är metallbockning en delmängd när det bara är att styra jordens bitar kvar i metall?

Ta en titt på vad Iroh sa i "Bitter Work" om blixtnedslag. "Lightning är ett rent uttryck för brandbävning utan aggressivitet. Det är inte drivet av raseri eller känslor, vilket är det sätt som andra brannbågar är. Vissa anrop tändar den kallblodiga elden." Låter det speciellt eller bara ett smalare sätt att använda firebending?

Svaret är att de inte är det. Vad som är för ofta märkt en "delmängd" är bara en något sämre användning av buk-standard böjning. Det har inte den metafysiska vikten att fråga varför den gör eller inte existerar för luftböjning.

    
svaret ges 23.06.2017 09:30
-3

Jag skulle vilja konstatera att Energybending faktiskt är en delmängd av airbending, och här är varför:

Av de fyra delarna av showen är Air den enda som inte är ett element i taoismen.

Air är emellertid tvetydigt för energi i taoismen. Qi och Wind används ofta omväxlande och andning är metoden för cirkulerande qi. På grund av detta kan det antas att Energybending faktiskt är delmängden av luftböjning.

    
svaret ges 07.05.2012 10:04