3 Styck Cocktail Shaker Question

2

Jag ägde aldrig en cocktail shaker innan och min vän gav mig en mini cocktail shaker set från kasse och fat. Från vad han berättade för mig, har jag en 3 bit shaker, en jigger och en Hawthorne sil.

Min fråga är varför kom satsen med en Hawthorne-filter om 3-bitars skakan har silen i locket?

Hawthorne-silen passar i den längsta delen av 3-bitars skakan, så ska jag ta bort toppen och använda Hawthorne?

Är uppsättningen mer för visning istället för att använda?

    
uppsättning Neil 29.07.2016 20:52

2 svar

5

Det här är bara min erfarenhet, men ibland kan du inte få en ordentlig häll genom den inbyggda silen i toppen av en Cobbler Shaker, så tar du bort de två bästa delarna (det lilla locket och det stycke som har sil) och med Hawthorne-filtret är det enklare. Detta är speciellt fallet när du har saker inne ihop med din is och sprit som muddlade mintblad, etc.

    
svaret ges 29.07.2016 21:51
0
Personligen om jag skakar en cocktail skulle jag hälla ut genom den inbyggda silen eftersom att ta toppen av ofta leder till droppar och bara skapar röra för att rydda upp.

Ibland vill du använda den nedre delen av skakan för att blanda och röra en cocktail istället för att skaka den - beror på drycken om vad som fungerar bäst när det gäller hur kallt, utspätt och grumligt från ischips du vill ha det. Då skulle jag använda Hawthorne istället för att lägga locket på bara för den inbyggda silen.

Observera att du också kan använda Hawthorn med andra blandningskärl / stora glasögon.

    
svaret ges 04.12.2018 14:38