Avsluta ett utomhusbord

1

Jag har precis avslutat refinishing ett utomhus sidobord. På metallen sandade jag och renade den. Lägg en bas av Rust-Oleum texturerat skyddsmedel följt av två lager Rust-Oleum Hintr Green.

Träet är min oro. Jag färgade den med två lager Rust-Oleum sommar ek-fläckar och gnidade den ut (när den var helt torkad) med mina läderhandskar till en riktigt vacker glans. Är den skyddad nog för utomhus? Det sägs att man applicerar polyuretan men jag är rädd för att jag förstår det.

Om jag sprayar är jag rädd för bubblaffekten och jämnheten. Jag har aldrig använt en pistol. Vad sägs om penselmärken? Jag har Rust-Oleum "kristallklar emalj" spray tillgänglig. Kommer det att skada träet? Vad ska jag göra? Mitt allra första träprojekt vid 65 års ålder!

Tack så mycket på förhand

    
uppsättning Jim Ramge 03.07.2014 12:58

2 svar

1

Grattis på ditt första projekt! Jag förstår din oro. Fläckar erbjuder inte träskydd, så en topplack rekommenderas speciellt om det gäller utomhusbord.

Jag använde en spray en gång och blev besviken, så min bakgrund är med en burk. Men jag skulle föreslå en skumborste, de är billiga, kan kastas efteråt och när de appliceras korrekt lämnar de inga penselmärken.
Om du kör smidig och konsekvent borde du inte få några bubblor eller streck.

Förberedelse och miljö är viktiga, se till att ytan är ren och slipad jämn.
Också ett ljus är viktigt, så att du kan reflektera ljuset mot bordet för att upptäcka eventuella problem. Poly kan förstå om det är gjort rätt. Ta dig tid och se till att du har tillräckligt med tid för att slutföra projektet och undvika att göra det där buggar, vind och småskräp kan landa och sedan hålla fast vid ytan innan den torkar.

Skaka inte burken, som förhindrar bubblor i polyen före appliceringen. Doppa borsten och kör långsamt med kornet.
Se till att din ansökan är tunn nog, många vill använda den för tjock, vilket gör processen mycket mer komplicerad.
Kör långa raka linjer med kornet. När du kör nästa linje, se till att borsten över varv den föregående körningen.

När projektet är klart, låt det sitta, inte poke eller försöka fixa någonting. Poly över tiden kommer att platta ut sig när det torkar.
En varm torr dag är den bästa miljön.

Om du ser fläckar eller bubblor vänta tills det torkar sandar dem med > = 280 sandpapper.

Om fläcken är vattenbaserad använd en vattenbaserad poly, eller om oljebaserad använder en oljebaserad poly. Båda har för och nackdelar. När du applicerar en andra päls, sanda försiktigt för att förhindra att du slipper ut för mycket poly och går smidigt med kornet. Jag undviker stålull eftersom det kan lämna små bitar av metall. Se till att ytan är mycket ren före den andra kappan.

Lycka till och njut av bordet!

    
svaret ges 03.07.2014 15:17
0

Ja fläck kommer inte räcka för att hålla träet förseglat och hälsosamt på lång sikt. Du behöver något som har lite vaxinnehåll (vax är det som blir vitt när det är vått) och har en u.v. blockerare. Om det bara är ett litet projekt finns det ingen skam i en rattle kan sparlacka (Hjälmsman har en tillgänglig hos lådbutikerna). Oljor är okej om du vill ha en tråkig gnidad yta och har inget emot att ansöka om en gång om året. Var inte rädd för att göra prover för att få ner processen. Om du går med en spray, överväg en förseglingsrock. Om olja eller använda en torka på poly bara få det på stycket på vilket sätt som helst bäst, torka av helt med en anständig pappershandduk. Sand med 280 i mellan lager i båda fallen. Det ska känna sig slags krispigt och producera ett fint vitt pulver när du slipar. Om det känns klibbigt eller byggs upp på sandpapper: det är för tidigt. Motstå frestelsen att sätta den ut i solen på en varm dag för att påskynda torkningstiden, vilket kan leda till katastrofalt misslyckande. Ren (dammfri), varm, rörlig luft är din bästa vän. Hoppas det hjälper, skål.

    
svaret ges 05.07.2014 08:26