Lufthansa, Bank och SEPA mega mess

4

9 oktober: Jag bokade ett flyg på lufthansa.com och betalades via SEPA (aldrig använt det tidigare), vilket bad om min IBAN. Jag har fått bekräftelsemail (bokningskod och e-biljettnummer), hittills så bra!

12 oktober: Jag fick en winbank email alert från grekiska -banken och sa att betalningen (338,26 €) misslyckades / < strong> förkastade . Jag ringde till banken, och de berättade för mig att betalningen inte kommer att fortsätta (på grund av något som hänför sig till kapitalstyrningen Grekland hade). Jag hade kontrollerat och Grekland är en del av SEPA.

Jag kallad Lufthansa , direkt efter att ha pratat med banken, informerar dem och bekräftar min bokning. Operatören sa att eftersom du har bokningskoden och e-biljettnummer har du inget att oroa dig för, allt är OK .

Jag är nu orolig för ett scenario där jag ska ta min xmas flight och de säger, oh din bokning är ogiltig (är det möjligt?).

Så vad ska jag göra nästa?

Inlägg som det här gör mig mer förvirrad: Flyg bokad men Kortet laddas inte .

PS: Lufthansa SEPA betalningsmetod (SEPA-betalning om du är bosatt i Tyskland.) < - Jag är inte, jag är bara i Tyskland nu!

    
uppsättning gsamaras 12.10.2018 21:34

1 svar

5

Jag mailade Lufthansa på lördag. De mailade mig tillbaka från återbetalningsgruppen onsdagen och nämnde att jag kunde ändra betalningsmetoden, medan de kommer att hålla min biljett vid liv i några dagar.

Jag vet inte om återbetalningsgruppen skulle kontakta mig ändå, oavsett det e-postmeddelande jag skickade till kundrelationer

Jag var tvungen att ringa sitt telefoncenter och ge min kortinformation. Efter 20-30 minuter ska operationen slutföras.

För att verifiera att jag i min bokning i Lufthansa hade "Ej tillgänglig" för e-biljetten. Nu har jag en ny e-biljett.

    
svaret ges 17.10.2018 21:02