Light switch specs - max ampere vs. watt

0

Jag har bytt ljusbrytare i mitt hus till Lutron-switchar, för jag tycker att de ser snygg ut. Jag har märkt att Lutron ibland anger en brytare med maximal belastning på 600 watt och ibland som 5A. Varför denna varians? Eftersom vår el i USA är 120V, är inte dessa två desamma? Tack!

    
uppsättning K. Don 14.12.2018 17:19

2 svar

1

Effektfaktor

VA och Watt är sorterade av samma, men inte exakt. Skillnaden är baserad på effektfaktorn .

Från en praktisk synpunkt med bostadsbelysning är det dags att göra lite skillnad eftersom med LED (och även med fluorescerande), 600 Watt är ett parti av ljus. Å ena sidan, med glödlampor (en enkel motståndsbelastning) är effektfaktorn väsentligen 1, vilket är idealisk, lysdioder och fluorescerande använder så mycket mindre effekt som för typiska bostäder upp för eventuella problem med effektfaktorn. Det är lätt att slå 600 watt med glödlampor - 10 x 60 eller 6 x 100. Men med lysdioder kan en 100 Watt ekvivalent använda 14 watt, så det skulle ta en hel del belysning på en strömbrytare för att få till och med nära 600 VA eller 600 Watts, oavsett vilken effektfaktor.

I kommersiella inställningar blir effektfaktorn ett riktigt övervägande eftersom även LED-lampor kan lägga upp när du tänder ett lager eller ett auditorium eller annat stort område. Stora kunder har ofta avgifter baserade delvis på effektfaktorn och kan installera utrustning för att förbättra effektfaktorn. Men det är inte normalt fallet för privatkunder.

    
svaret ges 14.12.2018 17:27
0

Det är verkligen ingen skillnad smarta switchar på 600w / 120v = 5 ampere. Detta är den belastning som omkopplaren kan hantera. Enkla snap-switchar brukar klassas vid 15 ampere. Anledningen till att smarta omkopplare har lägre värden än snäppbrytare beror på att elektroniken i strömställaren skapar värme desto högre belastning desto mer värme genereras för att upprätthålla en säker låda medan de flesta tillverkare begränsar effekten eller de har större kylflänsar. Med de senaste smarta strömbrytarna som är LED-kompatibla, kan några av dem toppa på 3 ampere eller 360w. 360 är en stor mängd ljus när du använder LED-lampor så är det inte så mycket som behövs. Varför olika typer av smarta switchar för LED? Gamla smarta switchar använde lite ström genom lamporna för att driva sig själva, eftersom lysdioderna är så effektiva den här lilla strömmen fick dem att glöda och eller blinka så att en ny typ av omkopplare behövdes. Dessa omkopplare kräver en neutral ström för att driva elektroniken (alltså den nya koden som kräver en neutral i switchboxar). Jag hoppas att denna information hjälper dig att förstå vad som händer. Men det finns ingen skillnad mellan 600w och 5 amp rated switches.

    
svaret ges 14.12.2018 17:44