How att förbereda hälld betongvägg för vidhäftning

4

Jag överväger att applicera en konstgjord stenmurfanér på en hälld betongvägg. Väggen är platt utan framstick eller annat som kan hjälpa till vid vidhäftning. Jag vet inte om några frigöringsmedel tillsattes till formen när muren hälldes. Åldern på väggen är mindre än 15 år.

Vad är den bästa metoden för att förbereda ytan för att få den bästa vidhäftningen och är det en bästa mortel för användning på detta sätt? Jag har gjort mycket gips och annat betongarbete, men inget att göra med block eller mortel så det här är något av ett nytt område för mig. Väggen är ungefär 9 meter hög och 15 meter lång och platt utan hörn med betonggolv - alla nakna och aldrig målade.

Hur ska jag förbereda denna yta och vad ska jag använda för murbruk här? Jag vill att den ska se så naturligt som möjligt så vill inte använda någon caulk som lim etc. om möjligt. Några andra tips som jag kan finna av användningen?

EDIT: Detta är en innervägg, därmed ingen väderlek och har aldrig målats eller på annat sätt ytbehandlad.

    
uppsättning Mark Schultheiss 18.06.2012 23:11

1 svar

3

Om väggen är opolerad erbjuder den redan tillräckligt grepp för alla andra betongbaserade lim. Se bara till att det är dammfritt. Dämpa betongväggen med en svamp. Låt vattnet droppa och sjunka i väggen och använd sedan ett vanligt lim som rekommenderas för att användas stenplast direkt till betongen.

Om det är polerat betong måste du slipa slitsar i betongen så att betongen kan häfta och ta hand om att betongen kommer i beredda slitsar.

Du behöver inte använda några andra kemikalier som jag känner av. gjort det många gånger när man applicerar plaster direkt på betong eller slitsad polerad vägg .. pinnar för alltid.

Bara se till att du inte använder lim som torkar super snabbt .. bara ett normalt torkningslim. Torkning snabbt kan få det att "lim" krympa och dra bort från väggen innan det sitter ordentligt .. det är därför att väggen också bör vara våt före appliceringen

    
svaret ges 23.06.2012 00:04