Did Bene Gesserit tror på gud?

6

Bene Gesserit använde religiösa övertygelser för att förbättra sina mål ( Missionaria Protectiva ).

Men har Bene Gesserit själva äkta religiös tro (t.ex. i en övernaturlig kraft, helst i form av en gud i motsats till mer amorft "öde" osv.)?

Jag menar inte möjliga tro på enskilda systrar, jag menar B.G. som organisation - antingen i form av äkta tro på deras kärnansvar eller officiella organisatoriska vyer.

    
uppsättning DVK-on-Ahch-To 28.11.2015 00:44

1 svar

1

Nej

 • Som du påpekade var Missionaria Protectiva främst en sköld av BG systerskapet, ett primärt verktyg för att främja sina planer. Det har ingen djupt höll religiös tro på sig själv.
 • De hade möjlighet att komma åt Minnen av långa döda människor. I strikt klassisk mening är döende terminal, dvs. Gud, man skulle kunna tänka sig, tar över efter döden. För människor som hade sådan tillgång skulle Gud tyckas överflödig.

 • Deras samhälle förstod djup genetisk teknik ( Ghola ), de kunde bokstavligen få ett sinne och sin kropp tillbaka från de döda. Det betyder att i Dune universum de aldrig verkligen dör, så vad behöver de av en Gud för att skapa livet?

 • "It felt very odd to hold that baby in my arms and think: This is my father," Odrade said.

  Chapterhouse Dune

 • En tro på gudom presumably leder till upprätthållet beteende och större adel, inte med BG. De litade på scheming och subterfuge i generationer.
 • Slutligen trodde Herbert Herbert på Gud? Jag tror att svaret skulle ge någon indikation på den sanna övertygelsen om den största religiösa ordningen han någonsin skapat.

      
  svaret ges 30.11.2015 17:20