Leaves i betong som visar igenom

1

Vi hade en ny konkret uppfart, trottoar och stoop installerad i slutet av november (det är nu början av januari). Bladen föll fortfarande runt installationstiden så jag frågade entreprenören om vi skulle vara oroliga för bladen. Han sa att de skulle blåsa dem om de föll på betongen och det värsta vi kan ha är viss missfärgning. Han sa att löv i betongen inte skulle vara ett problem. Allt såg bra ut efter hällan och entreprenören använde en kvast för att skapa en slitstark yta. Jag såg inte några löv som klev genom betongen.

Vi hade vår första frysande regna av säsongen nyligen och jag applicerade en mycket begränsad mängd salt på det värsta av isfläckarna. Ett par dagar senare såg jag på betongen och märkte ett par fläckar på uppfarten och stupade där betongen hade flakat bort. Det kan inte vara klart från bilderna, men där betongen flakade bort finns ett blad inbäddat i betongen. Jag är inte säker på att fläckarna som flakar är exakt där jag lägger saltet. Jag är inte heller säker på när fläckarna började flinga. Vi är i nordöstra USA och före det frysande regnet hade vi ett par veckors temperaturer vid eller under 10 grader F.

Så jag har ett par frågor ...

Jag vet att salt inte är bra för betong, men jag har aldrig sett det för att betong ska flinga så här. Har saltet orsakat skadorna, den senaste kyla, eller var det bladen i betongen?

Vad ska jag göra om de fläckande fläckarna? Jag kommer att prata med entreprenören men jag ville göra lite forskning först. Är dessa flingor en indikation på ett dåligt gjort jobb, är de något som kan vara "fixat", eller ska jag bara ignorera dem?

    
uppsättning Stuart 17.01.2018 04:08

0 svar