PC som bekant?

11

En av mina PC: er vill att en välbekant och en av mina andra datorer anser att det skulle vara coolt om hon kunde ta rollen som en bekant eftersom hon tycker att det skulle låta hennes frihet vara "söt" i spelet.

Vad tycker alla om att låta en spelare teckna att ta rollen som en annan dator är bekant? Vilka fallgropar kan det vara? Har någon gjort det här förut?

    
uppsättning HeavyAl 19.03.2014 17:37

5 svar

13

Kommunikationsproblem

De flesta familjer kan inte prata språk ( Ravens, Parrots och Thrushes kan ). De kan kommunicera telepatiskt med sin herre, men att inte kunna prata med resten av partiet eller NPC: er som inte är samma typ av djur skulle ge några svårigheter.

Klassnivåer?

Familjare får normalt inte nivåer (eller slå tärningar) på egen hand. Eftersom deras mästare får nivåer får de bonusar som anges på bekant sida . Saker som ökad naturlig rustning, intelligens, stavningsresistens och förmågan att leverera beröringsattacker för sina mästare stavar.

Om din spelare inte vinner klassnivåer, kommer de att bli kraftigt överdrivna av nästan allt annat, eftersom de egentligen bara är en förlängning av en annan karaktär och inte deras egen klass.

Om du låter dem ha klassnivåer, kan du sluta med en trollkarl vars bekanta är en annan guide, som skulle vara ... intressant. Det primära problemet i det fallet är om du skulle stapla de bekanta bonusarna med normala klassnivåer? Dessutom har du en parti som är en huskatt, som skulle presentera några unika utmaningar när det gäller att skaffa redskap.

Det är inte omöjligt, men det skulle kräva lite tanke.

Husregler

För att få vad du vill kan det vara lättare att kasta ut några av de kända reglerna. Du kan göra något som har två PC-tecken där någon form av olycka inträffar, och en av dem är permanent polymorferad i ett djur och blir kopplad till den andra karaktären. Ge dem relevanta, välbekanta speciella förmågor (telepatisk länk, skryta på bekant osv.), Men släng ut de välbekanta statbonuserna och behandla karaktären som en dator i relevant djurform för de sakerna istället. Låt dem också behålla talförmågan, om inte datorn vill förlora den. Att inte kunna interagera med de flesta datorer eller NPC kan alls bli mycket restriktiv.

Det kommer att få dina spelare vad de vill utan att lämna en av dem med betydande svaghet när det gäller hur de kan interagera.

    
svaret ges 19.03.2014 18:09
4

Som Zachiel nämner i sitt svar är den primära fallgropen den välkända karaktären mindre användbar än den fulla karaktären. Detta problem kommer att förvärras, eftersom den fulla karaktären ökar nivåer och förmågor, och den förtrogen får några nya eller intressanta saker. Till exempel, på den nivå som hela karaktären blir isvägg och solid dimma och scrying , får den bekant tala med djur av sitt slag . De flesta andra nivåer jämförelser är likaledes unkind.

Detta är inte nödvändigtvis ett problem förstås. Om spelaren som vill vara den bekanta vill vara i spelet utan att behöva oroa sig för taktik eller bidra på samma nivå som alla andra, är det ett rimligt sätt att behålla dem i spelet. Men de kommer att spela andra fiender och de kommer inte ha mycket att göra i strid (de är mer ömtåliga och deras förlust gör ont väsentligt), och de måste vara bekväma med att detta går in (eller kan byta till en riktig karaktär på någon punkt i framtiden).

Om du börjar på nivå 1 ska den fulla karaktären välja papegoja, rav eller stryk så att den bekanta kan åtminstone prata med resten av gruppen. Om du börjar över nivå 1 bör hela karaktären överväga Förbättrad känd -funktion. En förbättrad bekant kommer att ha ytterligare befogenheter och möjligheter, förutom att det är mer troligt att kommunicera med resten av partiet och kan vara mer intressant för spelaren som vill spela den bekanta. Dessutom kan det finnas fler "söta" alternativ där (faerie draken kommer i åtanke om du är minst 7: e nivå eller tillåter dem att handla den bekanta på rätt tid).

I alla fall räknar inte de bekanta som en dator, och XP ska utdelas i enlighet med detta. De spelar rollspel för någons andras klassfunktion trots allt.

    
svaret ges 19.03.2014 18:15
3

Den viktigaste fallgropen skulle inte låta den andra spelaren bli bekant och vara mindre användbar än en fullfjärdig karaktär (om inte den andra spelaren går full "låt oss göra mig bekant", som jag inte tycker är en riktigt bra strategi för att den typen av bygg ofta gör för en mycket svag trollkarl / trollkarl / vad som helst). Om den välkända spelaren gör några felaktiga val och dör, skadar hon faktiskt också den andra spelaren!

Du kan överväga att gruppen ska göras av 1 mindre spelare för att diska XP och belöningar, eller du kan förfalska det hela bekanta med att låta din wannabe bekanta vara en separat dator (av någon söt race) stilat förhållande till ditt andra tecken, vilket verkligen är bara fluff och därmed inte har några reala konsekvenser för spelets mekanik.

    
svaret ges 19.03.2014 17:52
1

Jag gjorde detta i 3.5. Vi låter de bekanta (en pseudodragon som löser kommunikationsfrågan) också ha klassnivåer (det tog skurk), även om jag tycker att reglerna för att låta det göra det här är mycket dåligt definierade och mycket avgöranden måste göras. Spelet gick utmärkt, och det fanns inga balansproblem med den bekanta (men som en anmärkning är skurkrollen inte exakt en överdriven klass ändå). I det systemet måste din välkända spelare betala för sin egen nivåjustering (de flesta familjer är inte tillgängliga som karaktärsrekord, men vissa är), så att de får både den välbekanta bonusen och klassutvecklingen som en del av vad de betalar en egregious amount for. Pathfinder har gjort bort med Level Adjustment, men jag skulle rekommendera house-ruling det kan avancera i klassnivåer och sedan docka den en nivå bakom resten av partiet för att delvis kompensera för de välkända bonusarna. Du kan docka den på två nivåer om du ville och alternativet skulle fortfarande vara mekaniskt genomförbart, men valet av bekant skulle vara mer begränsat. Alternativt, eftersom det är en cool idé och främjar enighet i gruppen, kan du inte straffa dem alls och bara ge de välkända bonusarna utöver vad den välbekanta spelaren bestämmer sig för att uppfylla sig som parti medlem. En bekant s största värde som mekaniker är som en otroligt svag extra parti medlem, så att det är en av de faktiska medlemmarna av partiet tar bort så mycket makt från förlust av handlingar per runda som den lägger till på grund av den bekanta s olika. mindre buffs matta mer.

    
svaret ges 11.11.2014 10:08
1

Att spela en PC är bekant är ett underbart sätt att släppa in på ett spel i en annan roll för NPC / PC.

Pros

  • Lågt engagemang, både när det gäller tid och vad gäller engagemang för en spelgrupp (kan vara ett bra sätt att gå med och få en känsla för ett spel som spelare innan du dyker in med en dator) .

  • Enkel roll att spela för söt / rolig (om det passar sessionen / spelet).

  • Lätt: det är vanligtvis mycket lite att lära sig om de bekanta förmågorna

  • Överraskande: Familjärer spelas enligt min erfarenhet av rote och en ny spelare kan erbjuda nya insikter om den bekant som personlighet, som taktisk medlem av festen, och som en karaktär med ett förhållande till stavningen caster.

Nackdelar

  • Enkel roll att spela för söt / rolig (om det inte är inte lämpligt för sessionen / spelet).

  • Det kan finnas mycket mindre möjligheter till samspel om hela partiet om den bekant kan bara kommunicera effektivt med sin caster. Måste göra mycket sittande och rida.

  • Inte mycket tillväxtpotential med avseende på förmågor (baksidan av låga engagemang).

  • Kan leda till dålig känsla eller spänning om skadan befinner sig på den bekanta.

svaret ges 28.01.2015 02:27