Can paragliders kommunicerar med ATC?

1

Jag är en privat pilot som vill komma in i paragliding. Efter att ha pratat med några av mina vänner som gör paragliding i SF bay-området och tittar på YouTube-videor. Jag märkte att några flyger genom platser som VPMIN (som ligger nära SUNOL) vilket är en extremt upptagen korsning ibland i höjdområdena som jag normalt flyger genom dem i mina drevna flygplan. Härav hade jag några frågor:

 • Är det möjligt att få motsvarande flygning efter eller åtminstone ringa upp ATC för att låta dem veta att du är där om du planerar att flyga i högre höjder? Jag är van att göra detta för ett D-luftrum om jag bara flyger över eller nära det om de inte är upptagna.
 • Om så är fallet, vad låter det här säga som om du inte har ett samtal?
 • 14 CFR 103.17 säger att jag kräver förhandsgodkännande att ange B, C, D. Vad ser det här ut? Kan jag ta en handhållen radio och be om tillstånd på tornfrekvensen? Eller är det något jag skulle behöva få genom skriftligt tillstånd från en FSDO eller tornet direkt?
 • uppsättning Nick 22.11.2018 21:57

  1 svar

  1

  Jag känner till några paraglider i Storbritannien som ligger i klass D. Sätsreglerna säger att om du förväntar dig att komma över en viss höjd måste du ringa till den lokala ATC som kommer att utfärda ett godkännande, vanligtvis "inte över xxxx fötter '. XC är inte tillåtet från dessa webbplatser.

  Paragliderpiloter kan också skapa Notams eller använda en CANP för att meddela andra att en klass G-sida kommer att vara aktiv.

  De flesta radioapparater som används av paragliders och hangies i Storbritannien är handhållna som inte täcker samma band som GA, och är inte heller användbara i luften eftersom händerna är upptagna med kontrollerna.

      
  svaret ges 24.11.2018 11:29