Rysk medborgare och Grön kortinnehavare

6

Jag är rysk medborgare och grön korthållare som bor i USA. Jag planerar att besöka Ryssland för första gången. Ger jag ett grönt kort när jag lämnar USA, eller måste jag också visa mitt ryska resepass? Och när kommer de tillbaka, vilka dokument kontrollerar de?

    
uppsättning Angel 10.05.2018 22:18

1 svar

7

När du checkar in för att flyga till Ryssland måste du visa ditt ryska pass till flygbolaget, så de vet att du kan komma in i Ryssland. De kanske vill se ditt gröna kort vid denna tidpunkt också.

Förenta staterna har inte invandringsofficer rutinmässigt inspektionen av dokument från avgående resenärer, men det kan vara platskontroll. TSA tittar på din identifiering när du går in i flygplatsens säkra område, så att du tillhör ombordstigningen du visar dem, men de bryr sig inte om din invandringsstatus. Du kan även använda ett USA-körkort på den tiden.

När du kommer in i Ryssland måste du visa ditt ryska pass till invandring. De skulle normalt inte bry sig om ditt gröna kort, men om de frågar kan du visa dem för dem.

När du checkar in för flygningen till USA måste du visa ditt gröna kort. Flygbolaget kanske också vill se ditt ryska pass vid den tiden Jag vet inte om rysk lag kräver att de kontrollerar det.

När du passerar Russian Exit kontroller måste du visa ditt ryska pass. Om de frågar om ditt tillstånd att komma in i USA, visa ditt gröna kort. Inget land jag någonsin har lämnat har frågat om tillåtelse att komma in i destinationslandet, men vissa länder verkar det, åtminstone under vissa omständigheter.

När du anländer till USA måste du visa ditt gröna kort till USA: s invandringsofficer. De kommer normalt att titta på ditt pass också, eftersom du har det, men som en återvändande fast bosatt, behöver det inte faktiskt ha det. Det är förmodligen enklast att bara presentera dem båda när du kommer fram till skrivbordet.

    
svaret ges 10.05.2018 22:39