Gritty Chocolate Ice Cream Texture

0

Jag gjorde detta recept för mörk choklad glass. Jag gjorde ett dubbel recept, med 3 äggulor + 1/2 koppar grädde istället för 12 äggulor, och jag lämnade kakaosnibben tills tills de rakade för att försöka extrahera så mycket smak som möjligt.

Smaken var utmärkt men glassen hade en lite grusig / sandig konsistens. Jag är ganska säker på att sockret var löst upp, när jag kokade custarden långsamt och visste ständigt. Jag tror att problemet är antingen kakao nib eller kakaopulver. Jag hade ursprungligen planerat att lämna nävarna för en crunch, men jag smakade en efter att ha lagat vanilj och det var inte bra - stärkelse och intetsägande. Varför blev min glass grann?

    
uppsättning 27.05.2017 22:05

2 svar

0

Jag har haft gritty chokladglass när jag inte fick choklad smält hela vägen. Jag använde en kombination av osötade chokladkorgar och kakaopulver. Jag har funnit att om jag värmer den på spisen med mjölken tills den börjar bubbla (rörs ofta), ändras den från att se ut som mjölk med små chokladfragment i den, till en jämn, konsekvent, chokladfärgad kräm. Det är meningen att ta av det från kaminen, och det är alltid super slät.

    
svaret ges 27.05.2017 22:27
0
Smält din chokladnibb ner först med lite grädde, gör en ganache, använd sedan lite kokande vatten till pulvret separat så det är som en lera. Kombinera de två tillsammans väl innan de görs till isblandningen. Det vill lösa ditt problem.

    
svaret ges 27.05.2017 22:33