Can Mystique skapa objekt?

20

När Mystique formar skift, ser hon ut som den person hon vill imitera med sina kläder på .

Om hon tar bort dessa kläder och lägger dem bort och sedan återgår till sin ursprungliga form, håller kläderna sig där? Om så är fallet bryter hon inte mot någon av fysiks grundläggande lagar, att något inte kan skapas från ingenting?

    
uppsättning Graviton 11.11.2012 18:24

1 svar

17

Ja, i mycket begränsad utsträckning kan den reviderade versionen av karaktären (efter 2001 års uppgradering) kunna göra mycket små föremål som kan behålla sin existens så länge hon tänker på dem. Hon kunde alltid skapa små tillbehör (plånböcker, bälten, handväskor, handspeglar, glasögon) som förstärkte hennes förklädningar och ingen tänkte djupt om det.

Jag misstänker att hennes uppgradering var mindre om att göra föremål och mer om att förvandla henne till ett mer smidigt och förhoppningsvis intressant levande vapen. Om jag var en ansvarig författare skulle jag försöka hålla sådana omvandlingar till föremål i korta händelser. Eller bara skapa ett material som hon kan omvandla på samma sätt som hon gör sin cellulära struktur.

 • Mystique var en gång begränsad till att ändra utseendet på sin cellulära struktur så att hon kunde likna en persons fysiska smink och utseende till och med kläder. Hon hade också perfekt tonhöjd och kunde efterlikna ljudet av en persons röst också.
 • Hon gjorde hennes kropp i det material som hon behövde visas som. Detta skulle låta henne imitera små avtagbara föremål som plånböcker eller metallobjekt som blixtlås eller klämmor som medverkar i objektets utseende.
 • Problemet var att hennes krafter var dåligt definierade och dåligt förklarade. Jag misstänker att detta hade mer att göra med karaktärens ursprung och popularitet som kräver att författarna ska "göra upp det när de gick." När du började tänka på hur tecknet gjorde vad hon gjorde så började inkonsekvenser dyka upp.

Detta krävde en analys av sina krafter och så småningom en korrigering till deras beskrivning:

 • Hennes cellulära struktur var mycket mer formbar än trodde eftersom hon kunde göra metall där våra kroppar inte hade nästan lika mycket metall tillgänglig på mobilnivån.

 • Hon transformerade inte bara hennes celler, hon förvandlade materia på en begränsad nivå.

 • Hon hade sett konvertering av metaller från hennes kläder till vapen. Det avslöjades inte om det var en speciell teknik eller en kraft som hon höll kollad förrän då.

 • I 2001: s X-Men Forever Miniseries exponeras Mystique för farliga strålningsnivåer för att rädda Toads liv. Processen morphs Mystique utseende som matchar hennes mer reptilian kroppsbyggnad från 2000-talet trilogin och ökar hennes krafter så att hon nu kan morph hennes kropp till att ta vissa önskade fysiska drag beroende på hennes situation vid den tiden.

 • Med sina reviderade befogenheter (en klassisk Marvel "Radiation Accident") omfattar hennes omvandlingar nu befogenheter som nattvis, vingar på ryggen, talons i fingrarna och naturlig kroppspansar. Dessa krafter är mer meningsfulla eftersom hon skulle få dem genom att imitera saker som redan ses i naturen. Ett kattliknande öga skulle ha bättre nattvision, till exempel.

 • Hon kan till och med komprimera nästan tvådimensionell som ett pappersark för att glida på luftströmmar, liknande Mister Fantastic, som hon använder för att överleva en explosion. Hon har flyttat sina vitala organ ut ur sin plats för att överleva en skott mot hennes torso. Det här är lite mer en sträcka (förlåt pungen) men sedan materiaomvandling har visats bestämde sig författarna att fortsätta använda det på ett begränsat sätt, vilket ger karaktären mer hållbarhet och flexibilitet i strid.

  / li>
 • Hon har, en gång med spänning, givit sig två huvuden och fyra armar för att underlätta en pistolkamp på två fronter, och förskjutna sig själv som ett litet barn. Hon kan också hålla en form när han slog medvetslös och kan dölja föremål i shapeshifted-pungar under hennes hud.

 • Detvåhuvudenna,fyraarmarsakvaröverkill(jagkommeratttillskrivadettilldet"fantastiska" tropes ögonblick), men hon kan behålla sin form efter att ha gjort sig omedvetet bara meningsfullt, eller hon skulle säkert ha blåsit flera lock som ett dubbelmedel under åren. Storleksändring, vi kommer att gå med materiaomvandling igen. Så många hjältar kan göra det, du borde kunna handvinka bort det.

Det var helt klart fallet med en karaktär vars krafter var dåligt definierade och tillät henne att göra saker som inte förklarades väl (var kom hennes kläder ifrån, hur tog hon dem av, var kom metallet i hennes kläder varför hade hon inte makten att förvandlas till andra former än människa, varför fick hon inte några speciella förmågor, etc) och "korrigeras" under en filmbindning. Detta gjorde att karaktären var fysiskt densamma som hennes filmversion och tillät författare att försöka städa upp och stabilisera en kraftpaket som skulle tillåta henne att hålla sig till X-menens olika krafter.

    
svaret ges 11.11.2012 19:54