Hur får man körkartor i Dorset?

3

Jag kommer från Australien för att besöka min pappa i Bridport (Storbritannien) i Dorset.

Vi vill köra till Bristol för att se Brunel Museum och vi vill rikta oss själva för att se Clifton Suspension Bridge på vägen.

För att planera vår körresa vill vi få en papperskarta.

Min fråga är: Hur får man körkort (papper) i Dorset?

    
uppsättning hawkeye 12.03.2018 11:06

8 svar

9

Geografers AZ-kartföretag (som gör den kända London AZ-atlasen) gör också liknande färdplaner för varje brittisk län och stad, inklusive Dorset (grevskapet) och Bristol (staden för dina två angivna destinationer). Du kan köpa alla sina produkter online , och i stora brevpappersaffärer, till exempel WH Smith hittar du relevanta lokala -kartor. South West England och South Wales AZ Road Map täcker Bridport och Bristol på en karta, även om du kanske föredrar att använda vägmärken för att komma in i täckningen av större skala 50 miles runt Bristol karta.

Det sagt Jag skulle hjärtligt rekommendera att någon av er hämtar Waze-appen på sin smartphone och använder den för navigering. Waze har google kartdata och är också avgörande för brittisk körning, har tillgång till crowdsourced levande trafikdata. Du vill verkligen inte hitta dig själv på M5 på en av sina dåliga dagar ...

    
svaret ges 12.03.2018 12:22
6

Om du är säker på att du vill ha papperskartor, är det troligtvis bäst att bara få en brittisk vägtlas. Storbritannien är inte ett mycket stort land så de är inte särskilt dyra.

    
svaret ges 12.03.2018 15:26
5

Ordnance Survey gör vägkartor, och det du behöver är ark 7 - Sydvästra England . Säger att för den faktiska navigeringen rekommenderar jag alltid en traditionell vägtlas (kombinerat med, som AakashM säger, en trafikövervakande GPS för att undvika snarl-ups på M5). Du borde kunna få en i någon anständig bokhandel, eller i de flesta bensinstationer eller motorvägstjänster. Jag fick för en av de "koncisa" som är mindre, eftersom de stora A3-storlekarna kan vara ganska obehagliga. Något som den här från AA, till exempel.

    
svaret ges 12.03.2018 13:00
3

Pappersvägslaser utformade för exakt detta är vanligtvis ganska brett och billigt tillgängliga i Storbritannien från stationärer som WH Smith eller Waterstone, eller någon av ett antal oberoende lokala återförsäljare. Du kan noga köpa en i förväg från din favorit online-återförsäljare att levereras till din brittiska destination, redo för dig. En rikstäckande atlas kommer sannolikt att vara fullt fungerande och inte så dyr (under 10 GBP). Jag har vanligtvis bara stört länsspecifika atlaser (notera, som en annan affisch sa att de webbplatser du letar efter är i Bristol, inte Dorset) där jag behöver detaljerade detaljer i bostadsområden.

Allt som sagt, skulle jag inte köpa en och inte ha några år. Waze är en utmärkt gratis GPS-navigationsapplikation med crowdsourced trafikdata och mer aktuella kartor vilket gör din resa mycket mjukare. Om du är oroad över dataavgifter är Google Maps också utmärkt för satellitnavigering och kan användas helt offline om du hämtar kartor i förväg - det tar inte mycket utrymme för ett riktigt stort område och jag reste runt norra Skottland på det sättet förra året med nästan ingen signal men utmärkt navigering.

    
svaret ges 12.03.2018 18:56
2

De flesta bokhandlarna säljer papperkartor - Vattenstensar är den stora nationella kedjan, men lokala bokhandlar säljer dem också.

Du kan också hämta 2-3 åriga väghistorier i många fyndbokshopar (t.ex. Verken ) för ungefär £ 2. Det är nog billigare att köpa dem online, eftersom du måste betala porto också.

Om du leder till det lokala turistinformationscentret, har de ofta gratis kartor i broschyrer för antingen specifika attraktioner eller en grupp lokala platser. Beroende på vad du är ute efter kan de vara tillräckliga i vissa fall. De skulle verkligen vara ett komplement till en nationell vägtlas.

    
svaret ges 12.03.2018 17:39
2

Köp bara en av dessa,

länk

JagtänkdeärfortfarandeallmänttillgängligaiStorbritannien.

  • bokhandlarpåflygplatsen(närduanländer)?
  • vidbensinstationerpåväg?
  • Sannerligenistorabokhandlaristäder.

Jagföredrarmycket"äkta, gammaldags" pappersvecka kartor,

länk

men de är svårare att hitta.

(Tja, trivialt tillgängligt online - om du bara har tid att köpa en från Amazon .co.uk och de skickar den till dig i Oz.)

Det finns faktiskt en känd kartaffär i London, om du är i London borde du gå .. stanfords.co.uk

    
svaret ges 13.03.2018 03:14
1

Som en ex-Brit skulle jag rösta om att köpa en billig vägtlas från en bensinstation (eller Halfords) när du landar.

Men ett annat alternativ om du är i Perth Metro W.A. och desperat att planera är att försöka här: länk

Det är en bra affär att bara bläddra i och borde ha det du letar efter.

    
svaret ges 13.03.2018 05:05
0

Ett alternativ som ingen annan har nämnt är att dyka upp i en lokal Halfords , som är din enstop bil / cykel / cykel delar och motorcykelrelaterad-tat-superkedja - närmaste till Bridport ligger i Dorchester.

    
svaret ges 13.03.2018 03:30