Barnbok med alltför krigliknande älvor och feer

10

En barnbok, skriven på engelska, publicerad i eller på 1960-talet, utan ilustration så långt jag kommer ihåg, med elvor och älvor som verkade alltför aggressiva och krigsliga mot mig.

En skogsnare bodde i skogen med sin lilla dotter och var förödande ekosystemet hos de små älvorna genom att klippa ner träd. De små älvorna hade ett annat ekosystem och bryr sig inte om avskogning. Några av älvorna var skådespelare av skogskyttens dotter.

Alvinsprinsen godkände en plan att kidnappa träskärarens dotter för att tvinga honom att sluta skära ner sina träd. Princess of the Fairies godkände en plan för att rädda henne.

Det slutade med en strid mellan älvorna och älvorna. Älven vann och nästan alla älvor torkades ut när bullerens ljud väckte en annan grupp små övernaturliga varelser. Irriterad när de hade störd sömn, hällde dessa små övernaturliga varelser ner i berget och torkade ut de flesta av älvorna.

Så var två hela samhällen av övernaturliga varelser nästan utrotade på grund av att vara för krigliknande och aggressiva.

Vet någon vilken bok som är?

    
uppsättning M. A. Golding 07.03.2017 05:39

0 svar