Hämta ett hemmabiosystem med både analoga och digitala enheter? [stängd]

1

Igår kväll försökte jag ansluta den nya AV-mottagaren [Yamaha rx-v477] som jag köpte för min pappa, men jag hade problem med att få en videosignal från sin gamla DVD-spelare. Det här är den grundläggande inställningen:

Enheter som går in i mottagaren:

  • Kabelbox [HDMI video + ljud] - > HDMI2.
  • Chromecast [HDMI video + ljud] - > HDMI6.
  • DVD-spelare [Komponentvideo + Optiskt ljud] - > AV1

Sedan anslutde jag mottagaren till TV: n via HDMI. Jag fick ljud från allt, och video från allt utom DVD-spelaren! Jag försökte använda komposit från DVD-spelaren till mottagaren och hade samma problem; ingen video, bara ljud ..

Jag ska jobba på det mer idag, men jag trodde att jag skulle söka råd först. Så, hur kan jag koppla upp det här korrekt? Jag var under intryck av att mottagaren skulle hantera alla olika inmatningsenheter och helt enkelt skicka video till HDTV via HDMI och ljud till högtalarna. Behöver jag mer än bara en enda HDMI-anslutning från mottagaren till HDTV i denna typ av inställning?

    
uppsättning MrKatSwordfish 10.12.2014 02:02

2 svar

5

Jag har samma mottagare och slår på det här problemet när jag inledningsvis ställer in det också.

Väsentligen matar mottagaren videosignalen i samma format som ingången, så: för HDMI-ingångar använder du HDMI-utgången, för komponentingångar används uttagen för komponentuttag och för kompositingångar används bildskärmen ( video) jack. För ditt scenario måste du också ha en komponentvideoanslutning till TV: n för att visa videon från din DVD-spelare.

Det här är inte helt klart i manuell , men du kan hitta information om det på sidan 19 under avsnittet "Komponent / kompositvideo".

    
svaret ges 10.12.2014 17:04
2

Lehmann är 100% korrekt, det betyder att din mottagare inte har en omvandlare / uppskalare inuti så att du bara kan se DVD-spelaren på komponenten OUT, den kan inte uppskalas till ett digitalt format.

    
svaret ges 19.12.2014 00:21