Finns det energibesparande lampor som arbetar med touch / elektroniska dimmare, timare etc.?

7

Dimmbara energibesparingslampor brukar märkas som "Använd endast med standard dimmare. Använd inte med dämpare, elektroniska dimmare, timrar, ..." Efter att ha läst länk , jag förstår också varför det är.

Problemet: Jag bor i en hyrd lägenhet med följande kretsar: För att dämpa en lampa kan jag använda en knapp på ena sidan av rummet och en knapp för beröring av sensorn på andra sidan (tryck och håll för att dunkla upp och ner). Båda används för att dimma samma lampa (liknar en växelströmbrytare). Jag skulle vilja behålla denna inställning (och troligen skulle det inte tillåtas att ersätta det ändå).

Men när jag installerar en energibesparande glödlampa blinkar den starkt vid ca 5 eller 10 Hz, när dimmeren är på OFF (troligen på grund av sensorns läckström).

Eftersom glödlampor inte längre är tillgängliga i EU längre (och min nya lampa kan inte ens användas med glödlampor eller halogenlampor längre på grund av låg värmebeständighet) vet jag inte riktigt vad att göra.

 • Finns det energibesparande lampor som arbetar med touch / elektronisk dimmers, timers, etc.?
 • Eller finns det lämpliga dimmare som tillåter mig att kontrollera dämpning från två platser i rummet?
uppsättning Chris Lercher 28.11.2011 11:58

2 svar

2

Jag hade samma problem när jag redogjorde för två hem med Insteon dimmers (som stöder både multi-location control och full hemautomatisering med en valfri datorlänk) under de senaste 6 åren. För CFL glödlampor kommer det ner till ballastens design. Jag använde en kombination av forumforskning och experiment för att hitta glimmerlampor, och har följande rekommendationer (i enlighet med tillgänglighet och pris):

 • TCP SpringLamp-serien
 • & li Belysning dimbar spiral
 • EarthTronics / EarthBulb
 • Dimbar CCFLs från LiteTronics eller TCP (inga höglumenmodeller)
 • Alla arbetar fantastiskt för mig med ett brett utbud av dimma och ingen flimmer. Ett tillvägagångssätt: Mycket låga dimma nivåer orsakar en hörbar whine på några av glödlamporna, särskilt TCP-modellerna.

  Jag har även läst om positiva resultat med LED-lampor, men priset är inte rätt (för mig) än.

      
  svaret ges 05.03.2012 02:01
  0

  Jag har sett många märkta i affären för användning med dimmer. GE har en FAQ på det som i grund och botten säger att checka paketet. GE Faq

  Jag har använt dem och de verkar fungera. Jag är inte säker på livslängden. Jag har ännu inte någon CFL så länge som de hävdar.

      
  svaret ges 03.02.2012 22:08