How att jämföra min veranda?

3

Min veranda, som är betong, lutar åt sidan. Hur kan jag fixa det? Jag hade en entreprenör tittar på det och han ville hälla en annan veranda på toppen av det, men jag läste någonstans att den föredragna inställningen skulle vara att jacka upp det på något sätt? Undrar vad det bästa sättet är och ballparks på förväntad kostnad skulle vara bra. Jag har en bild men jag antar att jag behöver mer rykte för att skicka det: (

    
uppsättning Alex Comer 26.03.2012 05:30

2 svar

3

De använda teknikerna är alla liknade men verkar ha regionala namn. Det kallas slablyftning, mudpumpning etc. Metoden är att pumpa en slurry under dynan och lyfta den. Jag skulle kontrollera om ett grundreparationsföretag som har bra lokala referenser. Jag har ingen aning om kostnaden. Jag är säker på att den varierar beroende på plattans storlek, mängden hiss.

    
svaret ges 26.03.2012 12:42
1

Jag skulle inte bara lägga till betong på toppen för att jämna ut. Om du gör det tar du inte bort den verkliga frågan och förr eller senare kommer du att möta samma problem.

Ny betong på toppen skulle bara hjälpa om den aldrig var jämn. Jag satsar på att det var nivå i det förflutna, nej? Så det betyder att det har sjunkit åt sidan på grund av brist på fundament.

Jag vet inte exakt terminologin på engelska men du kan gräva under den växlande i block på 60cm. Så det stannar upp på kolonner på 60cm. Lägg sedan till mer betong (med järn). Vänta sedan minst 30 dagar så att betongen kan torka ut. Ta sedan ut de andra 60 cm-blocken och gör exakt samma sak.

På så sätt har du stiftat förbättringar och nu kan du lägga till betong på toppen för att jämna ut. Men först efter att du har fixat den verkliga frågan.

    
svaret ges 26.03.2012 09:31