Vart kan jag se Shetlands ponnyer på Unst?

12

Jag kommer att spendera ett par dagar på Unst på Shetlandsöarna nästa år. Min fru är mycket angelägen om att se några Shetlandsponnyer , och jag undrar hur man ska gå om detta.

Min forskning tycks indikera att Unst är ett bra ställe för detta. Vidare verkar det som om de roaming fritt och man kan hitta dem betes vid vägkanten. Nu, genom att slumpmässigt titta igenom en del Google Streetview, är allt jag kan hitta mycket får.

Så min fråga är hur ska jag hitta Shetland ponnyer på Unst? Finns det en stor sannolikhet för oss att hitta dem vid vägen utan att leta efter dem eller finns det specifika platser (gårdar, parker) där man måste gå för att hitta dem?

    
uppsättning drat 16.11.2015 10:52

2 svar

5

North Link Ferries webbplats har Shetland Ponies sida som säger:

As you travel through Shetland, you will see lots of ponies grazing by the roadside or on the heathery hills, appearing to roam wild. These apparently wild ponies are all owned by local crofters. Ponies can be seen in the West Mainland, Tingwall, Dunrossness and the island of Unst. Shetland Pony breeder farms are called studs – some tour group of Shetland include a visit to Shetland Pony studs, where you can get up close and personal with the ponies.

Jag tycker att det brukar vara beroende av vädret och tiden på året, men det borde vara möjligt att hitta några av dem.

Det finns en Shetland Pony Breeders webbplats som listar stud gårdar i Unst som har e-postadresser och en viss ide om plats som kan hjälpa dig.

En gård har sin egen webbplats: Muness Shetland Ponies och de pratar om att besökare är välkomna till deras andra gård i Skye vilket innebär att de förmodligen skulle vara OK med besökare på deras Unst gård är organiserad i förväg.

Använda Google Street View för att försöka hitta det ger några ponnyer vid sidan av vägen :

I allmänhet, så länge du är respektfull och inte orsakar skada eller störning, är jag säker på att de flesta gårdar skulle gärna låta dig ta en titt på deras ponnyer.

    
svaret ges 04.01.2016 05:52
4

Jag är nu tillbaka från Shetland och ville skriva upp mitt eget svar för att ge några förstahandsupplevelser för den som vill se några Shetlandsponnyer.

Som det visar sig (och som annat svar korrekt anges) är det verkligen inte alls svårt att hitta dem. Vi hittade redan innan vi anlände till Unst medan vi körde till färjan på Yell. På Unst själva är de ganska vanliga, vi hittade dem vid Muness, längs A968 (huvudvägen) mellan Uyeasound och Baltasound, nära Westing och vid en liten sidogata i Haroldswick strax efter utgången av byn när vi körde mot Saxavord. (Jag hänvisar till platsnamnen som på den här turistkarta ). Vi behövde inte leta efter dem, vi råkade bara köra förbi dem medan de åkte på ön, så även om dessa platser förändras skulle det vara ganska omöjligt att köra runt ön i mer än ett par kilometer utan att se några ponnyer .

På de flesta ställen utanför huvudvägen (och oftast även på huvudvägen) var det inget problem alls för att stanna vid vägkanten (eller på en övergångsställe) och att gå ut för att ta några bilder . De flesta av ponnynerna var inte särskilt intresserade av oss, men vi hittade några som var nyfiken och kom till staketet.

    
svaret ges 06.06.2016 09:01