How tar jag den här gamla P-fällan av gjutjärn T?

4

Jag har ett hus byggt 1958 och jag byter badrumsfacket och sjunker med en IKEA-enhet som behöver VVS nära muren. Jag har en ny P-fälla, men kan inte ta den här gamla P-fällan av. Det verkar tränga in direkt i ett gjutjärn T inuti väggen. Det är inte en komprimering som jag trodde först. Jag har applicerat några PB-plaster och försökt att häva det, men det blir bara krossat.

Mitt andra alternativ är att klippa av det och försöka arbeta med vad som stannar ut, men det har slagit sig för att försöka skruva loss det.

NärbildpåT,detärencast-del:

    
uppsättning Paul 17.02.2015 22:16

2 svar

1

Jag har aldrig sett en P-trap med trådar som du har här. Om metallen fortfarande är så tunn som någon annan P-fälla där ute, kan du kanske köra något som en mejsel ner i röret i längdriktning, för att inte klippa det, men att krossa röret ner så att det viks den gängade sektionen ner i P-fällans innerdiameter, vilket gör att tråden i stort sett låser ur gjutjärnets inre. Var försiktig med detta är gjutet hållbart och kan ta lite missbruk så länge mejseln inte träffar den direkt. Vad du behöver vara försiktig med är den rörelse gjutjärnet gör medan du slår på P-fällan. Fogarna hälls bly på passningen och en liten rörelse kan göra dem läcka.

    
svaret ges 17.02.2015 22:53
1

Hej tack för svaren, tydligen hade jag inte anmälningar på så såg just nu.

Det var uppenbarligen inte gjord på. Jag hittade det här när jag bröt det av att försöka skruva loss det. Efter att ha letat på nätet på vad jag hade att göra med var det en förkromad mässingsdel som löddes med bly till ett gjutjärns nav. Jag hittade några sätt att ta ledningen och sedan lägga en munk i övergången till ABS men det verkade som mycket hacking.

Som sagt ovan tycktes det bästa sättet att öppna väggen och ersätta hela sektionen med ABS. Så jag chicked ut och hyrde en rörmokare för att göra just det. Efter att ha sett honom gör det, och min plånbok tömde, tyckte jag att det skulle ha varit ganska klokt att göra, hade jag inte chicked ut.

Här är förut:

Ochhärärefter:

Tack till din hjälp.

    
svaret ges 18.02.2015 23:25