Vad är exakt en "drone"?

15

Jag var under intrycket att saker som detta:

ochsnartdetta

och även detta

Ärdronor.

Närochhurfickmediaochallmänhetentankenattdessa:

Är också dronor?

Jag kommer inte att argumentera med att etiketten har givits. Men fjärrstyrda quad coppers är bara en annan typ av fjärrstyrda flygplan, vilket gör dem annorlunda från RC-plan och RC-helos? (Ingenting.) Varför är de medvetet grupperade med militärflygplan i full storlek som används för att döda terrorister och patrullera farliga regioner?

Så, medan RC quad copters har blivit märkta av allmänheten och media som "droner" är de verkligen? Vad gör "en drone" verkligen en drone?

    
uppsättning Sponge Bob 19.12.2014 20:37

5 svar

15

Allmän användning

Enligt Etymology Online Termen drone, som betyder "pilotlösa flygplan" dateras från 1946.

Det omfattar uppenbarligen alla typer av flygplan där ingen mänsklig pilot behövs, antingen för att den mänskliga piloten driver flygplanet på distans (fortfarande sant för de flesta typer av militära "drone" -flygplan som jag tror) eller för att flygplanssystemen kan full autonomi under några av alla flygningar.

De tidigaste användningarna var förmodligen "måldronor". Vilket är vad Wikipedia föreslår.

Termen verkar ha ersatt "RC-flygplan" för moderna små RC-flygplan, särskilt de som bär en kamera och / eller från vilka deras operatörer härrör från något annat värde än helt enkelt från att behärska färdigheten att flyga fordonet.

Engelska språket definieras av användningen, inte med edict. Så det här är inte föremål för överklaganden eller överklagande.

Lagstiftare eller andra organ kan definiera termen snävare men det påverkar inte andra användningar av samma ord.

FAA-definition

FAA talar främst om "modellflygplan" och "obemannade flygplan" ( ref. ) och om obemannade flygplan (UA) eller obemannade flygsystem (UAS). ( ref. )

De brukar inte använda termen drone eller definiera det, men från deras Vanliga frågor det verkar som om de anser att termen drone och UAS är likvärdiga

Myth #7:The FAA is lagging behind other countries in approving commercial drones.

Fact– This comparison is flawed. The United States has the busiest, most complex airspace in the world, including many general aviation aircraft that we must consider when planning UAS integration, because those same airplanes and small UAS may occupy the same airspace.

    
svaret ges 19.12.2014 21:19
4

"Drone" är ett mycket allmänt uttryck för ett brett sortiment av fordon, och används mest av press och utomstående. På senare tid har ordet blivit upptaget av Marketing för att ge modellflygplan en mer dekorativ etikett. Människor som designar och använder obemannade flygplan brukar använda mer specifika uttryck.

Kommer det att returnera?

Den tidigaste användningen av obemannade fordon var för envägsuppdrag, antingen som flygmål eller som flying bombs . Medan de flygande bomberna idag kallas kryssningsmissiler, var termen "drone" ursprungligen reserverad för det obevärda sortimentet, som tjänar som mål. Observera att tekniska gränser inte skulle tillåta de tidiga modellerna att göra en kontrollerad landning. De var envägsfordon. Först senare, med bättre radiokontroll, kunde målet drones återanvändas.

Kommer det att flyga autonomt?

Med den enorma ökningen av datakraften behövde piloten hela tiden inte vara i slingan, och obemannade fordon lärde sig landa för att återanvändas. Begreppet "drone" användes aldrig av dem som konstruerade och byggde dem för att göra skillnad mellan deras sofistikerade obemannade fordon och de dumma, enkelriktade dronorna. Hela kombinationen av markstation, data relä och flygande fordon blev ett obemannat system för att betona den här typen av flera komponenter. Fordonet själv kallas nu en UAV för obemannade flygfordon, eller UCAV vid beväpnade obemannade kampanjer. Andra funktioner gav upphov till namn som HALE (hög höjd, lång uthållighet) som inte ens nämner den obemannade karaktären av dessa båtar. Men de kallas aldrig droner av sina beslutsfattare.

Bär den ordnance?

Om du svarar på alla tre frågorna "Nej" är det en drone. Strängt taget, om en fråga har ett positivt svar, finns det en bättre term för det. Observera att den första frågan även utesluter modellflygplan men även mer moderna måldroner! Med exemplen i din fråga visar endast den tredje bilden en drone (om den kommer att skjutas senare och det finns en tydlig sannolikhet att den inte landar i ett stycke).

Användning av termen av allmänheten

Tyvärr har de mer specifika termerna aldrig lämnat ghettot med teknisk teknisk terminologi, och pressen har bestämt sig för att ringa alla obemannade flygplan "dronor". Det liknar ordet "hacker" som ursprungligen beskrev datorexperter och används nu för brottslingar av allmänheten.

    
svaret ges 19.12.2014 23:05
1

En verklig drone är en manlig honungsbin som inte gör någon honung och har ingen sting. Ordet är sannolikt en imitatation av det ljud de gör när de svärmer. Ringa militära målflygplan droner var förmodligen ursprungligen en humoristisk analogi. De bär ingen last, har inga beväpningar, och som den drone som dör efter sin midair parning gör de bara sitt jobb en gång.

Från detta perspektiv är det inte så mycket att ringa ett beväpnat flygplan som Predator, en drone. Det utför arbete, har definitivt ett sting och flyger många gånger. Men termen var redan bekant i militären och så blev dess innebörd utvidgad.

Eftersom meningen nyligen har förlängts utan att mycket tänkt gå in i det, finns det ingen bred överenskommelse om vad det betyder. Vissa skulle vilja se termen som endast används för flygplan som visar droneliknande beteende. Andra är villiga att tillämpa det på de flesta flygplan utan en mänsklig pilot ombord.

    
svaret ges 20.12.2014 04:23
1

Ordet drone kommer från 1935, där USA: s Adm. William H. Standley tittade på DH 82B Queen Bee (en av de första fjärrstyrda flygplanen!) -presentationen. Som sagt av DavidC är en drone en manlig bi, som bara behövs för reproduktion! Termen drone blev dock antagen som ett hyllning till drottningen Bee. Termen skulle också passa som det enda sättet för att flyet ska fungera är av en kontroller på ett "moder" -plan eller på marken. (Lata människor kallades dronor i England vid den tiden).

Vad som anses vara en drone kan nu uppenbarligen nås annorlunda! FAA har sina definitioner, H. Dumpty har ett mycket brett sätt att tolka det, antar jag.

Eftersom det var missbrukat av media mycket, måste termen drone ha lagt på många saker, vilket gör en tydlig definition svår!

Mer information om ursprunget till ordet " drone ".

    
svaret ges 21.12.2014 14:02
0

Ordet drone kan referera till en måldrona, som kan vara ett avsedd fjärrstyrt fordon (RPV) eller ett bemannat flygplan som konverteras till en RPV för användning som mål, eller det kan referera till en UAV eller UCAV som är anställd i en stridsroll. Ordet är tvetydigt men användbart för vissa mediefolk som inte kan komma ihåg vad "UAV" står för.

    
svaret ges 17.12.2017 14:25