Did upproret vet att kejsaren var Sith Lord Darth Sidious?

12

Även om det verkar ganska uppenbart från den ursprungliga trilogin att de kejserliga befälhavarna och officerarna var väl medvetna om Vader och Palpatines Sith-anslutningar såg jag aldrig mycket (om någonting) för att ange att något av detta var allmänt känt i upproret. De enda personer som verkligen nämner vad Vader följer med den mörka sidan, och hans erfarenhet som en tidigare Jedi Knight, är Obi-Wan, Yoda och Luke. Många mindre talas om kejsaren själv.

Med tanke på att en ledare av upproret, Bail Organa, hjälpte Yoda att flyga efter att Yoda misslyckades med att besegra Sidious, skulle han inte ha nämnt det för de andra rebellerna? Återigen minns jag nästan ingenting om kejsar Palpatins förmågor som nämns av någon av de rebeller, trots att det förmodligen skulle vara viktigt att åtminstone göra en anteckning om det någon gång under trilogins händelser.

    
uppsättning Spar10 Leonidas 18.03.2016 04:41

2 svar

18

Upproret visste antagligen inte att kejsaren var Darth Sidious. Det verkar vara avsikten med George Lucas och Lucasfilm Story Group , åtminstone.

kejsaren tog stora smärtor för att se till att allmänheten inte kände till sin Sith-identitet. Han använde inte sitt Sith-namn offentligt av politiska skäl , och nästan ingen såg kejsaren använda sin makt:

[The Emperor] removed his robe, took the elaborately crafted hilt of his lightsaber in hand, and ignited the blade. Vader looked on in surprise. He seldom saw his Master so publicly demonstrate his power. And he understood what it meant, of course. There must be no survivors who could bear witness. Only the Royal Guards could be allowed to live—only they could be trusted never to reveal what they’d seen, or even to talk about it among themselves.

Lords of the Sith, p. 168

Det faktum att kejsaren tog sådana smärtor att dölja sin Sith-identitet även från de allra flesta Imperial soldater tyder på att upproret inte heller visste. Även Grand Moff Tarkin visste inte säkert att Palpatine var en Sith Lord - han misstänkte bara, trots att han var på en förnamn bas med Palpatine.

Med detta sagt får du en utmärkt punkt som Bail Organa lätt kan ha fått reda på från Yoda eller Obi-Wan, och i så fall skulle Organa troligen ha sagt resten av rebellerna sedan han var en ledare. utkastsskriptet för Episode III på IMSDB inkluderar ett omnämnande av Darth Sidious 'namn i Organas närvaro:

Bail Organa: My wife and I will take the girl. We've always talked of adopting a baby girl. She will be loved with us.

Obi-wan: And what of the boy?

Yoda: To Tatooine. To his family, send him.

Obi-wan: I will take the child and watch over him. Master Yoda, do you think Anakin's twins will be able to defeat Darth Sidious?

Sidious namn är emellertid inte som nämns i den aktuella filmen (den samma scen kan ses på Youtube ), kanske för att filmskaparna förstod Organa inte kunde ha vetat om Sidious eller Rebel Alliance skulle ha.

Ingen i upproret verkar ha visat att Palpatine var en Sith Lord i Episode IV eftersom, utom universum, även George Lucas visste inte kejsaren var Darth Sidious . Kejsarens Sith-anslutning avslöjades inte förrän episod V. Vid den tiden hade Luke träffat Yoda, och Yoda kunde ha berättat för Lukas, som i sin tur skulle ha sagt resten av upproret.

Detta förklarar varför Bail Organa tydligen inte kände kejsaren var Darth Sidious trots att han räddade Yoda från Sidious. Den bästa förklaringen jag kan komma på är att Yoda och Obi-Wan bestämde sig för att inte berätta för Organa på grund av någon av följande orsaker:

  • Kejsarens Sith-identitet var Jedi / Sith-verksamhet, så Organa behövde inte veta
  • Organa var redan emot kejsaren, så Yoda och Obi-Wan skulle inte få någonting att berätta för honom
  • Det var bättre för Organa att inte veta eftersom Organa höjde sin dotter Leia, men arbetade fortfarande i närheten av kejsaren (för att han var en kejserlig senator). Att uttala Organa kan öka risken för att kejsaren skulle få reda på Leias sanna identitet.
svaret ges 18.03.2016 06:22
3
  • Tydligen en vän till Jedi och med åtminstone en passande förtrogenhet med sin filosofi, är det osannolikt att kejsarens anslutning till Sith, utan tvekan störa Bail, påverkat honom så djupt som kejsarens fascistiska politiska åtgärder.
  • Den största delen av galaxen (inklusive, förväntade mig, mest rang och filmedlemmar i upproret) hade vid bästa bara en förtrollande förtrogenhet med Jedi-filosofin och skulle vara mycket osannolikt att ha någon bekantskap alls med Sith.
  • Om Bail, som det verkar mycket troligt, visste att Palpatine = Sidious, då han säkert hade diskuterat det med upprorets ledare skulle det ha varit mycket litet syfte i rebellerna att ropa det från hustaken som de flesta skulle inte ha en aning om vad de pratat om och det skulle vara mycket osannolikt att ändra de befintliga allegiancesna av någon som gjorde. Det faktum att kejsaren var en fascistisk diktator var tillräckligt för att motivera organiserad avvikelse utan att injicera religiöst argument som troligtvis skulle avskedas som bisarre propaganda ändå.
svaret ges 01.01.2017 11:52