Jag har problem med att följa med Joneses)

5

Jag tittade nyligen på Riddick och jag tyckte om filmen och det kände mig som att det försökte bli mer som Pitch Black. Inte riktigt en spoiler men det fanns några referenser till den tidigare filmen nämligen den Överste R. "Boss" Johns är fadern till karaktären i Pitch Black William J. Johns.

Här ligger mitt sammandrag. Översten säger Hes Willems pappa. Han hänvisar till Pitch Black-filmen som händer 10 år tidigare (ganska säker). Jag skulle ha lagt William i mitten till sena 20-talet vid tiden för Pitch Black. Obersten tidigt till mitten av 40-talet kanske vid tiden för Riddick.

Finns det något som identifierar dessa karaktärsdagar med respekt för varandra? Jag antar att det är möjligt att översten hade William i en ung ålder men även om han var 13 då skulle han fortfarande lägga sin ålder vid 48 vid tiden för Riddick (jag tror att skådespelaren var 41 vid tiden).

Om överste var hans bror skulle jag inte ha slagit ett öga.

    
uppsättning Matt 22.04.2016 04:28

1 svar

3

Det enkla svaret är att åldern är en del relativ för människor, som merceller, som spenderar mycket tid i krysslep, eftersom de reser mellan världar. Medan det inte finns ett direkt citat om hur detta stannar åldras är det meningen att det ska förstås.

Vad vi har för bevis är:

  • Vad vi ser hända i filmerna: Cryosleep används regelbundet för interstellär resor. Sett i Pitch Black , Chronicle of Riddick , Dark Fury och förmodligen mer.
  • Detta citat från Riddick i * Pitch Black om crysleep:

    They say most of your brain shuts down during cryo-sleep. All but the primitive side, the animal side. No wonder I'm still awake.

  • I Dark Fury använder Antonia Chillingsworth (bounty hunter kaptenen till Kublai Khan ) en viss teknik för att frysa brottslingar, lämna dem levande och medvetna men obestämda bevarade.

Allt detta plus den åldersinsamling du märkte indikerar att cryosleep är den troliga orsaken till att pappa Johns ser så ung ut som vad du förväntar dig.

    
svaret ges 08.05.2017 03:45