Är gudarna i DC universum faktiskt gudar / gudar?

13

I DC universum (speciellt Wonder Woman) finns porträtt av gudarna från grekisk mytologi som tecken.

Är dessa varelser verkliga gudar, eller är de mer som supermäktiga varelser från ett annat existensplan (ungefär som de nordiska gudarna i Marvel Universum)?

    
uppsättning OghmaOsiris 28.10.2011 02:54

2 svar

5

Historiskt är de avbildade som karaktärer som kan dö (även om det är mycket svårt att döda) och har enorm kraft.

Huruvida de är gudar eller inte, beror det på din definition. De är verkligen mäktiga varelser, men deras ursprung är inte utforskat. De visas med många krafter och förmågor, av vilka många inte visas av några icke-gudsecken.

Som sagt, deras gudomlighet är till förskott av författarna. Vid varje tillfälle där det är bekvämt kommer de att återföras till kraftfulla utomjordingar. Sedan tillbaka till gudar. Då kommer de att återkalla dem till att vara främmande gudar.

Det är tillräckligt att säga att Wonder Woman tycker att de är gudar, och resten av rättvisa ligan tenderar åtminstone att följa hennes ledning (antingen för att de är överens om eller är helt enkelt artiga / försöker att inte irritera de mäktiga magiska varelserna).

    
svaret ges 28.10.2011 15:43
2

I wonder wonderkvinnan (för en tid sedan nu) upprepades titanerna och störtade de hindi gudarna och tog sin kraft (gudstjänst antar jag). med extra kraften slog de om olympierna och flyttade sedan till himlen (som i gud gud - närvaron iirc). änglarna såg kronor och skickade den lägsta av de låga för att träffa honom "det är bara ett grek" och med de nya kraftkronorna sprängde han ifrån varandra. då hade de lite av en kerfuffle

kortare - det finns olika pantheoner i DCU. De gamla gudarna, de nya gudarna (Darkseid et al) och de på jorden också. De nya gudarna är från vad jag har läst en rättvis högre bit på kraftskalan än de grekiska gudarna. inte 100% om de norska dem men. från minnet har jag bara sett Odin i en komisk och det innebar en tidsresa för att se "en nybildad Odin" för miljontals år sedan. Tänk det var i 52 eller den sista krisen.

    
svaret ges 25.12.2012 22:48