US gav mig Visa Waiver-stämpel i stället för frimärke på Visa

23

När du kom till USA gav passkontrollen mig ett "Tillträde" frimärke med klass "WT till 04 maj 2017". Men jag har en (J-1) visum till juni.

Kan detta bli ett problem, eller är stämpeln avgörande så länge jag har visum?

Uppdatering: Jag mailade adressen [email protected] från listan "FÖRSKAD INSPECTION SITES". De bad mig om

 • Copy of the Passport biographical page
 • Copy of the United States Visa
 • Copy of the Admission stamp in your passport
 • Boarding pass or flight information
 • Address in the United States
 • Copy of your DS 2019
 • Jag skickade det till dem, och idag svarade de det

  After further review, our records indicate that you were admitted properly. This was not an error, therefore no correction can be made.

  Jag är inte säker på om de menar att jag faktiskt var J1, eller att erkänna mig med WB-status var det rätta att göra. I94.cbp.dhs.gov/I94/ webbplatsen säger fortfarande att min status är WB och jag måste avsluta i maj. Jag har skrivit tillbaka för förtydliganden, så det är allt väldigt spännande.

  Uppdatering 2: Jag fick följande förtydligande:

  The class of admission and admit until date indicated on your electronic I-94 record is correct.

  You presented yourself as a Visa Waiver Program applicant and utilized the Automated Passport Control kiosk on your last entry into the United States.

  Jag antar att det innebär att upptagandet inte anses vara ett misstag på inspektionsplatsens sida och det kan därför inte korrigeras.

  Jag undrar om det finns ett bättre ord att använda. För tillfället har jag svarat om de kan hjälpa mig med att "ändra" i94-status.

  Uppdatering 3: Houston svarade aldrig på mitt senaste email, men jag kom i kontakt med min värdorganisation (University of Texas), vilket kanske var mitt fokus borde ha varit från början. Universitetet ringde upp Austin-Bergstrom flygplats och ordnade för mig att se en officer där. Officeren ändrade snabbt min status och gav mig en ny frimärke. Men! Paranoid, som jag har lärt mig att vara, jag kollade den elektroniska i94-posten, och den hade felaktigt fortfarande "Tillåten tills maj" i stället för (som i stämpeln) "Status tills D / s". Så gick jag tillbaka till tjänstemannen och hon korrigerade den igen.

  Således tror jag att allt är bra nu, men jag ser fortfarande universitetets internationella kontor igen i eftermiddag, så att de kan dubbla kontrollen.

  Jag tar nog av följande lektioner: Använd inte kiosken om du har visum; Lita inte på någonting innan du har hittat wifi på flygplatsen och kollade din i94; Kom i kontakt med din värdorganisation och Stack Exchange är stor. Tack alla!

      
  uppsättning Thomas Ahle 04.02.2017 23:43

  2 svar

  20

  Kolla här vilken antagningsklass du har (WT eller J1). Om det står J1, oroa dig inte - den elektroniska posten överstiger passets stämpel.

  Om det står WT måste du dock fastställa det omedelbart genom att gå till en utsatt inspektionsplats, en lista som kan hittas här . Annars, så fort du börjar utföra din J1-aktivitet, har du brutit invandringslagstiftningen och kommer bli utvisad om du fångats.

  UPDATE : Med tanke på svaret fick du:

  The class of admission and admit until date indicated on your electronic I-94 record is correct.

  You presented yourself as a Visa Waiver Program applicant and utilized the Automated Passport Control kiosk on your last entry into the United States.

  Du blev införd i WB-status (otroligt, eftersom den elektroniska posten alltid innehåller rätt information) eftersom du förmodligen presenterat ditt pass på huvud ID-sidan (efter att ha använt kiosken, vilket inte är för visuminnehavare i J1) och gjorde inte presentera inte din DS-2019.

  WB / WT-status kan inte konverteras till någon annan status

  Om inte CBP gör ett undantag och samtycker till att rätta till det måste du lämna USA (Kanada och Mexiko är bra) och skriva in igen och be om att bli tillåtet i J1-status. Presentera passet öppet på viseringssidan samt din DS-2019.

  Tänk på att om du kommer från Kanada eller Mexiko till land, kommer en vit form att häftas i ditt pass (fråga invandring för att skapa en elektronisk I-94 också om du förlorar den vita formen - vid större korsningar de " re brukar kunna). Håll det här under hela din vistelse i USA och lämna in den vid incheckningsdisken när det är dags att gå hem.

      
  svaret ges 05.02.2017 03:48
  17

  Det är viktigt vilken status du har fått in, oavsett vilket giltigt visum du har i ditt pass. Detta blir viktigt OM du är gripen av någon anledning eller anklagad för att bryta status eller kanske behöver förlänga vistelsens längd.

  Inträde under VWP ger färre invandringsrättigheter om något händer. Du förlorar rätten till en invandringsdomare om något händer och de bestämmer sig för att utvisa dig. Det är också antecknat i din invandringsrekord.

  Vad ska jag göra om jag blev felaktig införd i USA?

  If you were admitted incorrectly to the United States, you should visit a local Customs and Border Protection (CBP) Deferred Inspection Site or Port of Entry (POE) that has a Deferred Inspection office to have his or her admission corrected. See list of Deferred Inspection Site locations and list of Port of Entry locations.

      
  svaret ges 05.02.2017 00:24