Är uretanbaserad fodermassa värt kostnaden för badrumsplattor?

4

Vi börjar ett projekt för att kakel master badrummet. Den lokala kakelbutiken där vi köper kakel rekommenderas en uretanbaserad ingrepp (speciellt Bostik TruColor Pre-Mixed Grout ). Jag är säker på att det finns andra märken också. Det är som 4x kostnaden för traditionell injekteringsbruk, men har uppenbarligen bättre egenskaper som formverktyg, sprickbildning, blekning etc. Det är inte nödvändigt att försegla injekteringen också.

Har någon någon erfarenhet av att arbeta med dessa grouts? Tydligen är de nyare och har inte varit där länge, hur mår de? Är den här nyare produkten på gång eller är det fortfarande för ny att berätta? Jag har råd med kostnaden, men är det verkligen värt det?

UPDATE: Några fler fakta. Vi kommer inte att installera det här av olika skäl. Vi har inte kontaktat vår installatör för att se om han har använt den och vad han föredrar. Vi kommer att göra det och jag kommer också att rapportera vad han rekommenderar.

    
uppsättning mohlsen 17.01.2012 14:22

3 svar

5

Jag, och många kakelproffs, är inte fans av de förblandade uretanfrukterna. Återigen är de nya produkter. Det finns två nackdelar med uretanröret som jag tittade på. Det första är att den torra tiden före vattenexponering är ungefär sju dagar ... igen, det här är sista gången jag tittade på det, och det kan ha förändrats. Uretanfrukterna är förmodligen lätta att rengöra, men alla plattor som jag har pratat med har sagt att det inte är en produkt för nybörjare.

Jag har inte arbetat med dem personligen, eftersom min go-to är Spectralock av Laticrete. Spectralock är en epoxingöring, och kan hämtas hos Lowe eller via din kakelleverantör. Du blandar två delar goo med en del färgad sand, och du får en mycket konsekvent och lätt att applicera injekteringsbruk. Du måste dock noggrant uppmärksamma inställningstiden och rengöringsanvisningarna, eftersom de kommer att lämna en dis på din sida när epoxin sätts upp om du inte rengör omedelbart och det sätter upp snabbt.

    
svaret ges 17.01.2012 18:15
1

Jag har använt slipat uretanmäld från StarQuartz och Bostik för golv, torr vägg och in-shower kakelmur. Väggfogar (benfärg) är ca 5 mm och golvfogar (askgrå färg) är 8 mm. Det har hänt ganska bra i ungefär sex år hittills.

Det måste blandas långsamt, med en handbräda, inte en handborr, för att inte medföra luftbubblor.

Det måste appliceras med en epoxyflott och packas hårt i lederna. Om du inte är utmattad och inte har svettpärlor rulla ner i ansiktet efter att ha gjort nio kvadratmeter har du slackat av.

I ett mycket litet område i duschen, mellan tvålfat, packade jag inte det så tätt som det borde ha varit, och det smuler från några få leder där. Överallt är det bra. Att få en liten mängd att reparera det sex tums området visar sig vara mycket svårt. Det säljs av gallon.

Även om uretanprodukten är annonserad att ha, till skillnad från cementformiga grouts, en minuts mängd flex till den, är flexen inte tillräcklig för att hantera böjningen vid förändring i plan mellan golv och vägg. Använd vattentät matchningsfärg caulk där.

Haze clean up är lätt och inte tidskänslig, som det är med epoxi. Jag lämnade avsiktligt en testpanel i en vecka och det rengjordes väldigt lätt med en non-scratch scrubby-kudde och den skurklippande lösningen som tillverkaren tillhandahöll. Det är en liten flaska, ca 3 ounces, och den läggs till 5 liter vatten.

Rengör inte med enzymatiska rengöringsmedel. SoftScrub har fungerat bra.

Skulle jag göra det igen? Förmodligen inte i duschen. Ja på golvet och torra väggar. I duschen brukar jag använda epoxinmutning, men först efter att någon övning kört på en testpanel, så se vad jag var emot när det gäller att avlägsna epoxihazen. Epoxi skulle ge ett större val i rengöringsprodukter.

    
svaret ges 17.12.2016 17:06
0

Jag har gjort kakelarbeten i ungefär 13 år tillsammans med många olika renoverings färdigheter. Jag måste säga att uretanmäld är den värsta typen av injekteringsbruk som jag någonsin har använt.

Jag gjorde nyligen ett helt bad med Bostik white. Det var självklart att det inte var så vitt som helvete. Att applicera det på golvet var inte så illa, men du kunde bara göra ett litet område på grund av 5-minutersfönstret för att torka upp det. Annars skulle det binda till plattan som lim. Aldrig haft det problemet med slipad / unsanded grout. Värst var att sätta det på duschväggarna. Mer hamnade på golvet än väggen. Och texturen & Färg såg ut som ljusfärgad slamblockmortel. Det såg hemskt ut. Hade vit isplatta med de fulaste lederna eftersom uretan inte innehöll pigmentet. Jag blandade det flera gånger och pigmentet skulle stiga till toppen efteråt. Blandade det igen, samma resultat.

Jag gillar inte att jobba hårdare än jag måste. Särskilt på en så enkel uppgift som injekteringen. De hävdar att det inte behöver förseglas eller nästan aldrig rengöras. Jag kommer inte hålla andan på det. Så det är verkligen inte värt pengarna på grund av att arbeta med det är en royal p.i.t.a. & det ser inte ut som en vanlig unsanded grout joint. Jag kunde ha gjort 3 bad med normal injektionsvätska i tiden jag gjorde den med uretan.

    
svaret ges 17.12.2016 00:38