Har en kjolplatta på trapphus monterad över slitbanorna?

6

Jag jobbar på ett projekt för att ersätta min trappa. De nuvarande slitbanorna visar ett styvt gap mellan slitbanans ände och den befintliga kjolplattan. Nuvarande kjolbräda installerades före slitbanorna, så slitsarna slår upp mot kjolplattan. Nuvarande trappor hade matta på dem så att klyftan inte spelade någon roll.

Jag vill lägga nya slitbanor på dessa trappor som är färdiga trä så att det inte finns någon synlig lucka mellan trappstegets ände och väggen eller kjolplattan. Kan jag uppfylla detta mål genom att installera kjolplattan över de installerade trappstegen?

Ska kjolplattan eller trappan installeras först? Skal kjortkortet täcka klyftan mellan slitbanan och väggen?

    
uppsättning Freiheit 04.10.2013 17:58

3 svar

3

Kjolbrädor är en av de svåraste sakerna enligt min mening att göra. Jag kan riva ut ett badrum och få det att sätta ihop igen om 2-3 dagar och det kan ta mig lika mycket tid att göra ett par långa trappkjolar. Alla dina trappor brukar vara exakta samma mått, väggarna är inte helt platta ... En av de saker som jag källar ut nu säkert.

Det korta svaret är det beror på. Om trappan kommer att mattas eller om det inte finns något överhäng på slitbanorna är svaret först släckt. I grund och botten är det snabbare eftersom dina slitbanor inte behöver vara perfekta. Även din kjol behöver inte vara perfekt.

Om trapporna kommer att visa slitbanorna eller om det finns ett överhäng, skulle jag föreslå att du installerade kjolen och sedan slitsarna. Detta ger dig ett renare utseende. Också lycka till att klä ut kjolen för att matcha alla överhängen på slitbanan om du bestämde dig för att göra det senast.

    
svaret ges 04.10.2013 18:09
1

Du har några alternativ:

Om du har tillgång nedan, är det bästa alternativet att flytta avsmalnande slitsar i skirtbrädan. Både risers och slitbanorna passar in i dessa slitsar, och sedan används kilar för att hålla dem i. Trappor som är byggda som detta utseende är underbara, men det är mycket extra arbete. Om du vill förfölja detta görs det vanligen med en router och en mall. Fine Homebuilding har några bra artiklar om detta; det är vanligtvis känt som "inrymda trappor".

Det är möjligt att få anständiga stötfogar, men du kommer att riskera att säsongsrörelser öppnar några små luckor. Det bästa sättet att göra detta är att med ett trappmätningsverktyg, som låter dig noggrant mäta vinkeln mellan slitbanan och kjolplattan. Jag gjorde det på en trappa som jag byggt några år tillbaka, och resultaten var godtagbara.

    
svaret ges 05.10.2013 06:39
1

Jag hade mina trappor professionellt gjort men jag tittade på snickaren så jag ska nämna vad jag observerade. För insidan av kjolbrädet klippte han den och installerades innan man installerade stigar och slitbanor. På så sätt döljer slitbanorna och stigarna några luckor. Om det görs efteråt verkar det som om det är nästan omöjligt att klippa exakt (runt nosing etc). Han installerade risers nästa, sedan slitsar, sedan inlägg, huvudstång, färgade det och balustrade sedan.

    
svaret ges 06.10.2013 04:44