Jag att straffa en vampyr? [stängd]

1

TL; DR: Vad är alternativ för en prins att straffa odödliga regelbrytare och vilka av dessa kan leda till intressanta delprojekt eller karaktärsutveckling på sidan av regelbrytaren?

Därför finns den här staden, några miljoner invånare, smältkruka för både dödliga och övernaturliga, och du är en anarki Prins som försöker hålla ordning och frihet i en instabil balans. Primogenet är mirakulöst bakom dig (du gick igenom mycket tillsammans) och alla spelar sin roll för att upprätthålla balansen. Bete som en förnuftig person och du kan leva ditt oliv i fred och frihet. Teoretiskt sett är det traditionerna. Praktiskt taget är det "gör vad du vill, så länge du inte orsakar oss problem".

Nu är du en mild ande och värderar personlig frihet mycket högt. Men snarare än senare gör någon vad de vill och orsakar dig problem. Pesky nyfödda startar en kamp i Elysium, en nykomling lämnar kroppar i Ventrues-domänen, den lokala odödliga starlet kunde inte bryr sig mindre om maskeraden. En del monster dödade alla det vänliga stadsdelen Nosferatu sällskapare, för de såg väl ut som goblins eller något.

Någon måste straffas, och alla tittar på dig.

Som en prins har du total kontroll över vad som händer med förövaren (antar att de har fångats och säkrats). Vilka är dina alternativ? Och för att göra det mer intressant, försök hitta alternativ som på meta-sätt kan vara en rolig möjlighet för de straffade att ha någon karaktärsutveckling eller njut av en delplott (för att förstås , det är datorerna som orsakar allt problem).

Här är några idéer för att komma igång.

  • Slutdöd. Slutligen för de flesta gärningar, åtminstone genom din etik. Också dåligt för datorer.
  • Exil. Fungerar, men måste behållas för potentiellt för evigt och din stad är komplicerad till att börja med. Kan också spåra tomten.
  • Ställ dem, dränera dem, håll dem. Fängelse för undead. Bra idé, om inte tiden är kritisk när det gäller tomt, vilket det för tillfället är ledsen.
  • Tortyr. Återigen, etik (du håller inte på att offra din mänsklighet för det där), liksom det faktum att ditt oönskat offer kan bli en fiende genom åren.
  • Blood Bond. Om det är tillräckligt bra för Clan Tremere ... kan det faktiskt fungera bra, eftersom de inte inser att nästa Sabbat-stad ligger bara några kilometer bort och slår på dig helt för att faktiskt få den "frihet" du lovade.
  • Överlämna saken till din sheriff eller den skadade parten. Bra, det tar dig ur bilden som Prince men GM kommer fortfarande att behöva komma med någonting. Dessutom känner du faktiskt att det är ditt jobb som den som "gör" reglerna för att administrera (och utföra) rättvisa.
  • Låt dem fixa sitt misstag. Det kan vara bra i vissa fall, men realistiskt vill du helst ha din tillförlitliga Scourge-patch upp på Masquerade innan du skickar några nyfödda för att göra det värre - och vad ska de göra om de döda tornen?

Vad är meningsfulla sätt att straffa en dator för sitt brott som kan visa sig vara möjligheter för spelaren?

    
uppsättning ethan 20.06.2017 20:04

0 svar