Hur kan jag belägga de upphöjda kanterna i min källare?

3

Jag tittar på kakel på en källarvåning som grävdes ut ca 6 ", så det finns en grovt 6" lång x 4 "bred höjd betonggräns runt hela rummet, eftersom de inte grävde ut kanterna. Denna gräns är mestadels men har en rundad kant och den är målade.

Jag tänkte att det skulle vara ett mer färdigt utseende på kakel över den här kanten med samma sak som jag använder för golvet (TBD men förmodligen skiffer).

Hur gör jag det här så att det kommer rakt ut?

Min bästa gissning är att använda en bakplatta av något slag över den befintliga betonggränsen för att garantera att jag har en rak, jämn yta för att applicera plattan. Jag hade planerat att använda Ditra för golvet, till stor del bara för att det verkade lättare (och tunnare) än cementbräda, men skulle jag behöva oroa mig för gränssnittet mellan de två? Skulle jag montera cementplattan på betongen bara med tinset, eller ska den fästas på något sätt? Behöver jag ta bort färgen (den är väldigt väl vidhäftad, ingen peeling)? Eller är det här helt fel sätt att göra detta?

    
uppsättning Paul D 16.11.2012 18:42

1 svar

1

Om du vill säkerställa ett perfekt rakt och jämnt hörn längs hela längden, föreslår jag att du bygger en tvåsidig "låda" för att vila på den upplysta ytan. Bygg det ut av 1x1s, gör en ram som består av 3 långa raka kanter anslutna i perfekt 90 grader med korta stöd (krymplar) med 12 "mitt i centrum.

Lägg den rutan över betongkanten och använd shims för att få den perfekt nivå. Lim på plats.

Applicera sedan plywood i ramen och fortsätt med kakel som normalt. (Du behöver inte göra rutan i det här scenariot, bara kakel till lagret)

Grov skiss som visar tvärsnitt av vägg / golv och stavdiagram över föreslagna rutor:

    
svaret ges 16.11.2012 18:51