DIY örtbevarande

2

Min (trädgård) kruka är överflödig med oregano. Hur kan jag behålla det för att användas senare?

Är det möjligt att bevara rosmarin inte i fett - smör eller olja? Om jag måste använda olja, vilken typ har den minst inneboende smaken men kommer att ta på den rosmariniska smaken starkt?

    
uppsättning SAM A 06.01.2018 06:17

2 svar

4

Jag har framgångsrikt torkat både rosmarin och oregano i en dehydrat, och jag ser ingen anledning till att du inte kunde göra detsamma på en varm torr plats. Torkning är en förutsättning för att göra örtoljor ändå.

Smaken av rosmarin i synnerhet förändras vid torkning, så det är inte lika bra för vissa recept som färskt

    
svaret ges 06.01.2018 12:34
2

Jag fryser hackad, fräsch rosmarin i iskubbrickor i olja, vanligtvis en lätt olja som olivolja. I grund och botten höjer du upp dina örter, lägger dem i facket och häller alltså vad din föredragna matolja är över dem och fryser dem sedan. Jag har hört att vissa människor använder smör också men det borde vara osaltat så det fryser ordentligt. Det beror verkligen på vilka rätter du planerar att laga mat och om de kallar för olja eller smör, och vilken olja. Jag har aldrig provat detta med oregano, men jag är säker på att det skulle fungera för det också. Jag skulle bara undvika att göra det med saker som basilika, persilja, etc som du inte skulle laga mat i alla fall.

    
svaret ges 09.01.2018 03:48