Comic bok novell där ett par robotar tar av metallhuden och får ätas av buggar

34

Jag har letat efter denna sci-fi serietidning / grafisk roman i flera år utan lycka till. Boken består av ett antal noveller. Det här är de storyliner som jag kommer ihåg:

 • Två robotar går in i en skog tillsammans. De börjar så småningom hålla händerna, kyssa, etc. En robot övertygar sedan den andra roboten för att ta bort skyddspläteringen. De börjar ta bort metallplattorna på armarna och benen och du inser att de är människor i metalldräkter. Människorna, nu nakna, omfamnar. Plötsligt förtär de sig av buggar av något slag. Kanske johannesbröd?

 • En man går ut för kaffe med en kvinna. När de pratar börjar han smälta. Hon ser äcklad som om han är väldigt oförskämd. Så gör andra människor i restaurangen. Han ber om ursäkt och hon lämnar när han blir en pöl.

 • Illustrationerna var detaljerade och mindre tecknade iirc. Jag kunde komma ihåg detaljerna felaktigt, men jag hoppas att berättelserna ringer en klocka till någon annan. Jag gick tillbaka till biblioteket där jag läste boken men det verkar inte vara där. Så någon hjälp skulle uppskattas!

      
  uppsättning Sunny 12.06.2017 21:09

  2 svar

  38

  Jag är nästan säker på att det här är individuella shorts från en av många tidningar Heavy Metal (några historier som innehåller de två Heavy Metal -filmerna). Dessa publicerades på 1970-talet och 1980-talet i USA, begreppet (och några av berättelserna) översatta från franska tidningen, Metal Hurlant (som också var den förmodade grunden för SyFy-serien av samma titel).

  Den amerikanska tidningen var åtminstone fullmagasin, på glättat papper, och såldes till samma omslagspris som andra dagblanketter. Produktionskvaliteten var utmärkt, och många av remsorna drogs i en stil som var långt ifrån traditionella serier, vare sig tidningsremsor eller "serietidningar" - de innebar faktiskt uppkomsten av "grafiska romaner" där komisk berättande skulle uppfylla kvalitetskonst och utskrift, från och med 1980 (som jag minns).

  En annan särskiljande egenskap mellan Heavy Metal och vanliga serier var att Heavy Metal inte censurerades; Språket var vad du kanske sett i en avant garde science fiction-historia om dagen, och illustrationerna innehåller ofta ofta nakenhet och ibland även verkligt sex (och inte bara av / involverar människor).

  Jag tror att jag minns att se dessa historier i slutet av 1970-talet, men kunde inte berätta vilken fråga de visade sig i, eller som skrev, ritade eller färgade dem.

      
  svaret ges 12.06.2017 21:25
  61

  Hittade den (den första): "Shells" av François Schuiten och Luc Schuiten . Visas i Heavy Metal Magazine # 197703 .

  Länkar är NSFW.

      
  svaret ges 12.06.2017 21:38