Confused om hur CL beräknas för flera och enstaka fiender

7

Ny GM här och jag är inte helt säker på hur CL beräknas. Så, antar CL av ett möte (involverande flera fiender) att vara den kombinerade CL av alla fiender / 3. Men det är inte meningsfullt. Det betyder att en enda CL20 fiende kommer att trounce en part i lv 13s, men 2 CL 20 fiender är en rättvis kamp? Delar du med 3 om det bara finns en fiende? En fest av lv 6s som tar på en CL 20-chef verkar bara lite ... av. Jag är bara riktigt förvirrad över hur det här fungerar.

    
uppsättning Johnathan Smith 10.06.2016 02:07

2 svar

2

Identiska fiender

För grupper av fiender som består av en enda fiende typ, tyder böckerna på att ett antal fiender lika i både kvantitet och nivå till hjältarna kommer att ge en anständig kamp.

"...for example, a 1st-level hero should find a CL 1 stormtrooper challenging. By extension, four CL 1 stormtroopers should prove challenging to four 1st-level heroes."

~Saga Edition Core Rulebook p. 247

Allt annat

Regeln (Total CL) / 3 gäller endast när du stöter på en av följande situationer:

 • Antalet fiender motsvarar inte antalet hjältar i gruppen
 • Fienderna består av olika typer och / eller CLs
 • För att beräkna CL i dessa situationer tar du summan av alla fiendens CL, dela den med tre och runda ner.

  Det här numret förutsätter att du har fyra partimedlemmar. Lägg till en till siffran för varje person mindre, och subtrahera en för varje person mer.

  Mötet anses vara "rättvist" för en fest som ligger inom en nivå av detta nummer.

  Så, för dina exempel:

  Single CL 20 Enemy

  20/3 = 6.66 => 6

  A party of four level 5,6, or 7 heroes (or a single level 20 hero) would find this encounter challenging, but survivable.

  Two CL 20 Enemies

  (20 + 20)/ 3 = 13.33 => 13

  A party of four level 12,13, or 14 heroes (or two level 20 heroes) would find this encounter challenging, but survivable.

  Man bör också ändra CL baserat på partiets och fienderna. Steg en fiendens CL ner för en om de är skadade eller i en nackdel, eller upp den av en om de har en fördel.

  Situationsmodifierare

  The 2nd level party finds a group of six CL1 storm troopers. Normally this would result in a CL of 2, but due to the party setting off alarms earlier, the troopers are set up behind some cover. Each of these troopers will have their CL increased by 1 for their advantage, making the calculation:

  (2 + 2 + 2 + 2 + 2 + 2)/3 = 4

  The challenge level is is no longer considered 'fair', but instead challenging. These modifiers should also impact any XP the group receives.

  Från vad jag har spelat / kör av det här spelet, har jag funnit det viktigt att komma ihåg att dessa siffror tycks antaga en färsk -fest. Även om det står att en part av nivå 6 kan ta på sig en mörk jedi, är det bara med alla sina förmågor intakta. Om de redan har använt sina resurser kommer de bli sönderdelade.

  Hoppas det är lite mer meningsfullt nu.

      
  svaret ges 24.06.2016 05:33
  -1

  När det gäller att ta reda på hur svårt ett möte är, går jag vanligtvis tillbaka till den något komplicerade sätt som DnD 3.5 beräknade saker. Du lägger till +2 i mötesutmaningen varje gång du dubbelar antalet individer vid en given CL. Vissa elit soldat typ kan vara CL 4 men att ha två bör lämpas för en fest av 6: e nivå karaktärer.

  Om det hjälper till att komma ihåg än en till en en motståndare med en CL = ska datorns nivå ha 50:50 chans att vinna! Tänk på saker på lämpligt sätt.

      
  svaret ges 17.02.2017 05:44