How ska jag bygga en lågprofil studvägg i en källare?

2

Jag överväger flera alternativ för att bygga upp en vägg i en källare. Tyvärr, på grund av att trappan som leder till källaren placeras i mitt hus och avståndet måste jag bygga en 30-dörr (det kommer att bli en annan 36-dörr på annat håll), jag har inte mycket utrymme att sätta upp den typiska 2 x 4 studväggen. Högst har jag knappt 4 "att arbeta med och 2 av dessa tummar är redan upptagna av XPS-skivbrädans isolering. För att lägga till komplexiteten skulle den här väggen troligen behöva stödja en stor TV (65" eller högre).

Jag har tittat på två alternativ och båda är oroliga. Den första använder metallpinnar. Om jag inte missförstod mätningarna tror jag att de kan komma i en 1 5/8 "kvadratstorlek. De ger också hål att köra ledningar genom. Min oro med denna inställning är att jag är osäker på hur mycket vikt sådana studs kan hålla. Jag har sett att folk använder 3/4 "plywood fastad i studsarna med TV-montern fäst vid plywood men jag vågar gissa att de var mycket tjockare.

Alternativt kan jag dock använda 2x4 men med den bredare sidan mot väggen och köra en 1,5 "tryckbehandlad stråle över golvet. Jag har inte hittat mycket information om en sådan design, som är atypisk att den är och den ger inte ett enkelt sätt att köra tråd. Jag skulle behöva skära ut lite skumplatta bakom studben och i något sprutskum när trådarna är igång. Jag är också oroad över att ett sådant tillvägagångssätt skulle göra att dubbarna böjer sig ut när betydande vikt har lagts till dem. Kanske kan de fästas genom skumbrädan och betongen (även om jag hatar att göra onödiga hål i min grund)?

Slutligen finns det möjlighet att skära ut slitsar i skumplattan och gå med den typiska 2x4-rammen men med tryckbehandlat trä. Min oro över detta är att skumbrädan ger ett bra ångspärr och jag riskerar inte att försegla saker ordentligt när jag går tillbaka och sprayar skum alla hålen.

EDIT: Jag har lagt till en bild för referensändamål:

    
uppsättning vlozko 04.02.2015 17:12

1 svar

2

Med plåtplåt av stålplåt som är fäst på plåt eller plywood, är väggen tillräckligt stark för att säkert bära 200 + pund, förutsatt att belastningen är fastsatt och distribuerad ordentligt. Endera ensam (plywood eller studs) kan hålla den vikten, men i kombination är de mycket starkare än summan av deras kapacitet.

Observera att golvet kommer att bära det mesta av belastningen med inramningen som leder lasten nedåt beroende mest på den icke-komprimerbara delen av materialet. Om du är skeptisk, besök en metall stud butik, placera en av dubbarna upprätt på golvet och spänna det genom att trycka neråt i golvet. Det enda sättet du kan orsaka deformation är med en mycket stor kraft (800 + pund) eller böj den lateralt.

Jag letade efter specifikationer, men de är förvånansvärt svåra för att söka på den här användningen. Om det råder några tvivel kan du alltid minska spaltavståndet till 8 eller 12 tum. De är inte så dyra att det skulle avskräcka lite överkill.

    
svaret ges 04.02.2015 20:05