knee wall no venting möjligt

1

Mitt sovrum ligger ovanför mitt garage. Det finns en del av sovrummet som har ett katedraltak med knäväggar på båda sidor. Det finns ingen vind över detta område eftersom gipset går upp längs takbalkarna. Detta tak är isolerat med R19-isolering. De 2 knäväggarna är formade från det sluttande taket i detta område.

Jag har också en ganska smal veranda som löper längden på huset. Verandaen har ett tak som skapar ett knäväggsområde längs de 2 sovrummen på framsidan av huset. Detta område fäster vid en av knäväggen i mitt sovrum.

Det finns ingen ventilation i någon av dessa knäväggar. Det finns inga soffitventiler (eller veranda takluckor i veranda taket), och det finns inget sätt att springa någon typ av ventilation till huvudet vinden eller till taket eftersom det inte finns någon vind i dessa områden. Det finns inget sätt för mig att installera gavelventiler heller.

Jag har isolering längs baksidan av innerväggarna i dessa områden, men jag planerar att ersätta den med en högre R-värdesisolering. Ska jag isolera soffitområdena (och taket på verandan) och ska jag också isolera takbalkarna i dessa områden?

Eventuell hjälp med isolering inom dessa områden skulle uppskattas. Det finns dock inget sätt att driva någon ventilation.

Redigera som svar på svar:

Ja, jag kunde lägga till soffitluftar för intag i dessa områden, men det finns inget sätt att komma åt vinden för att ta ut luften. Att lägga takluckor i områdena skulle se konstigt ut och otäcka från husets framsida, eftersom dessa områden löper på båda sidor av mitt sovrumsfönster som vetter mot husets framsida. Att lägga en takluft till takytan på verandan skulle också se väldigt konstigt och ljuvt framifrån av huset. Detsamma gäller för ventilationsventiler. Jag skulle ha 2 gavelventiler på sidorna av mitt sovrumsfönster på framsidan av huset, och de skulle bara hamna på en fot av golvet i dessa förvaringsområden.

Så ska jag isolera takbalkarna och soffitsna i dessa områden, eller ska jag bara isolera knäväggen?

    
uppsättning peggy 20.07.2015 17:07

1 svar

1

Jag har problem med att visualisera hela layouten. Som sagt har jag också knäväggar och sluttande tak. Jag kunde tvinga vindsvängningsventiler mellan isoleringen och taket genom att banda dem ihop och sedan trycka upp dem med 1x2 pinnar. Det är inte perfekt Jag är säker, men tillåter lite ventilation bakom kneewallen till huvudet vinden. Självklart har jag soffitventiler på toppplattan bakom knivbenet och en standard åsventil på toppen av taket.

Om du verkligen inte kan lägga till soffit eller kamventiler kan du kanske överväga att göra det till ett varmt tak och lägga till mer isolering på själva takets tak / tak, antingen inomhus eller utvändigt (om ett nytt tak är i ordning när som helst snart)

    
svaret ges 21.07.2015 16:06