Can du gjuter och håller Producera Flame och bär sedan ett vapen och sköld?

20

Texten i producerar flamma stavning läser:

A flickering flame appears in your hand. The flame remains there for the duration and harms neither you nor your equipment. The flame sheds bright light in a 10-foot radius and dim light for an additional 10 feet. The spell ends if you dismiss it as an action or if you cast it again.

Bekräfta min. Druden i vårt parti frågade vår DM om han kan kasta producera flamma i en mörk grotta, välj sedan inte att attackera med det och bära en sköld och ett svärd. Målet är att fortsätta att släcka ljuset, eftersom han inte har ljusstavningen. Han hävdar att eftersom flamman inte skadar sin utrustning, kan han hålla ett sköld eller svärd med den eldiga handen utan problem.

Är det okej att göra RAW, eller saknar vi något?

Det här är specifikt inte frågar om casting-spells med ett svärd i handen. Han vill dra sitt vapen efter gjutning och håller flammorna.

Relaterad men inte samma fråga: 1 , 2 , 3 .

    
uppsättning R. Barrett 01.07.2018 03:21

2 svar

21

Du kan använda handen som håller flammen för andra saker

Jeremy Crawford, reglerdesigner för 5e, svarar på den här frågan här :

What happens when you cast Produce Flame and want to grapple with a hand that is on fire? Is this hand considered not free?

Produce flame—the flame doesn't prevent you from using the fiery hand.

Eftersom flamman inte skadar dig eller din utrustning, kan du säkert hålla andra saker med handen.

    
svaret ges 01.07.2018 04:23
10

Ingen regel förbjuder detta.

D & D 5e avgöranden tenderar att ta saker helt bokstavligen och direkt, och principen är att en regel säger exakt vad det säger och inte mer, om inte DM avgör något annat.

Producerar flamma säger att en flamma dyker upp i handen. Det säger inte att du inte heller kan ha ett vapen i handen, det beskrivs inte ett fast föremål som skulle förbjuda dig från att hålla ett vapen, och det säger inte att du inte heller kan hålla ett föremål din hand.

Allt det står är att det finns kvar under varaktigheten (10 minuter, eller tills flammen används för att göra en varierad attack, eller om du avfärdar den eller kasta stavningen igen). Att hålla ett vapen utlöser inte några av dessa villkor.

Därför slutar ingenting om att du håller ett vapen i samma hand som du håller flamma, om inte DM reglerar något annat (som det är deras prerogativ).

    
svaret ges 01.07.2018 03:55