Frozen kammusslor

3

Hej jag går scalloping varje år och varje gång jag lagar dem färskt utan att frysa dem smakar de bra men när jag har ett överflöd av kammusslor fryser jag dem och äter dem vid en annan tid men de är alltid så fiskiga provsmakningar efter att de " har blivit fryst. Finns det något sätt att bli av med eller åtminstone ta en liten bit av den fiskiga smaken bort från den?

    
uppsättning Reese 01.08.2016 03:06

3 svar

4

Tekniskt är den här "fiskiga" lukten där för att den inte längre är frisk.

Här är en länk som vetenskapligt förklarar vad som orsakar den "fiskiga lukten "i vår skaldjur. Nedan finns en lekman som förklarar den fiskiga lukten.

Har du någonsin varit på fiskmarknaden till exempel i Singapore? Det finns alltid en litet långvarig "fiskig" lukt (låt oss vara ärliga), eftersom fisken inte är exakt 100% färsk, eftersom de ofta fångas på de fina timmarna och säljs till fiskare. När fisken levereras till sin butik är den inte lika frisk som den är när den fångas i live.

Men om du någonsin går till en fiskmarknad i Japan luktar du knappast någon fiskig lukt. Istället luktar du ett friskt hav. Varför? Fiskmarknaden i Japan leder ofta till att fisken säljs efter att ha tagit dem från havet (24/7) och det är en vanlig praxis i sitt land, till skillnad från andra länder.

För att inte glömma, en frys är en plats där du ofta placerar köttet och fiskar och lämnar det där som dagar eller veckor eftersom folk ofta antar att frysning av ditt fågel eller fisk kommer att hålla det "friskt". Tekniskt förhindrar det att dina saker går sämre så snabbt, men det är definitivt HÅLLER INTE DET FRISKA ! Därför luktar friska kammusslor fiskiga efter att ha lämnat dem tillsammans med andra kött i frysen för länge.

Så, det finns några sätt att du kan bli av med lukten.

 • Blötlägg den i mjölken i ca 10-20 minuter och tryck den torr.
 • Marinera kammusslorna med lite färsk / riven ingefära med salt och peppar.
 • Ginger är ett vanligt föremål som används i kinesisk matlagning för att avlägsna eventuell fiskliknande lukt från fisk och skaldjur som fiskmajs.

 • Blötlägg det i citronsaft!
 • svaret ges 01.08.2016 15:45
  0

  Ofta är huvudproblemet att du behöver frysa det snabbare.

  Bortsett från fancy kommersiell blastfrysningsutrustning eller möjlig men något svårt (beroende på lokala resurser) för att erhålla för hemanvändningstryck som torris eller flytande kväve, är ett måttligt enkelt tillvägagångssätt att placera kammusslor i påsar i ett enda lager och kasta dem in i en is / salt saltlake för ett tag för att få den inledande kylningen gjort snabbt (jämfört med att sitta i kall luft .)

  Ett ytterligare problem är att om frysen är in i en automatisk avfrostningscykel, kommer det att variera mellan ganska kallt och inte så kallt som avfrostningscyklerna. En manuell avfrostning av djupfryser inställd på 0 ° F eller -10 ° F skulle vara en förbättring jämfört med den typiska frysen på toppen av ett kylskåp med automatisk avfrostning.

  Slutligen, om du inte kan sortera det här, begränsa din skörd till vad du kan äta friskt.

      
  svaret ges 01.08.2016 21:13
  0

  Blixtfrysning ger bättre resultat men även en frys kommer att genomgå tina frysningscykler som så småningom skadar konsistensen och smaken. Min frys har en topphylla som snabbt fryser. Tanken är att så fort du lägger på något nytt, lägger du det i toppen och slår alltid på "alltid på" -funktionen i frysen och återställer den till normal termostatkontroll. Om du helt rengör kammusslingens muskler, klistra dem på en trådhylla i överhyllan tills frysta tre omslutes tätt när det är fruset. Du kan få bättre resultat. Jag har haft lycka till att göra en fiskpai med rå kammusslor och frysa mycket och sedan baka paj frusen vid ett senare tillfälle ... kanske för att smaken är maskerad men det är minst ett effektivt sätt att använda ett överskott och kammusslor fiskpaj är underbar.

      
  svaret ges 02.08.2016 20:27