Can Jag tar vätskor i kontrollerat bagage på ett plan?

7

Jag är förvånad över att jag inte redan har hittat denna fråga på Travel.SE.

Jag vet att det finns restriktioner för att bära vätska på kommersiella flygningar, mindre än 100 ml. Gäller detta också för kontrollerat bagage, eller bara handbagage?

Jag reser mellan Förenade kungariket och USA.

Kan jag flyga med toalettartiklar, drycker etc. i hållet?

    
uppsättning AJFaraday 29.10.2015 21:10

4 svar

11

Du kan berätta vad du får ta på ditt flyg genom att titta på ditt flygbolags begränsade objektlista (alla har en tendens till att vara ungefär lika, eftersom de är baserade på flygregler).

Till exempel British Airways lista finns här . Observera att vätskor alla har en kryssmarkering för incheckat bagage.

Det kan också vara värt att kontrollera att flygplatsen inte har ytterligare regler, om de publicerar något alls.

    
svaret ges 29.10.2015 21:42
9

Ja, du kan bära vätskor i kontrollerat bagage. Toalettsaker och drycker är bra. Det är en bra idé att sätta sådana saker i en vattentät väska, för när din shampooflaska spränger inuti ditt bagage gör det en hemsk röra.

    
svaret ges 29.10.2015 21:22
4

Ibland är de som reser lätt checka bagage, särskilt för att de har vätskor som de inte kan fortsätta. Det finns nästan alltid schampo och balsam i mitt bagage, det har aldrig varit det minsta problemet.

    
svaret ges 30.10.2015 02:29
3

Beror på vätskan. Vissa saker är absolut förbjudna att flyga. Vissa kan vara förbjudna eller begränsade av flygbolagets regler. Kommersiella toalettartiklar ska vara OK.

Drycker och livsmedel kan flyga , men måste övertyga tullen om att de inte utgör någon fara för att få in skadedjur eller sjukdomar. Kokade livsmedel och alkoholhaltiga drycker ska vara bra (även om det kan finnas en taraff på alkohol om den överstiger en viss mängd?), Är råa livsmedel inte.

    
svaret ges 30.10.2015 01:50