Är det möjligt - inställning av termostat baserat på en separat termometer

4

Jag tittar på att bygga en solvärmare, men jag undrar, är det möjligt (och vilka produkter ska jag leta efter) att slå på en pump när vattnet i solvärmeanordningen är hetare än vatten i vattentanken.

Jag antar att det skulle ta en termostat som ställs in av en termometer i solenheten. Så termostaten skulle känna till temperaturen i vattentanken och sparka på när termometern i solenheten är högre än den är. Men jag har ingen aning om det är möjligt att ställa in en termostat baserat på en termometer (eller om det här är en alltför komplicerad lösning och det är en riktigt enkel istället:)).

    
uppsättning silkcom 02.06.2011 23:18

1 svar

3

Du hänvisar till en differentialtermostatstyrning, som jag tror är ganska standard på solvärmare:

In active systems using pumps, whenever the collector is hotter than the storage tank, the pump should be on and the system circulating. When the tank is hotter than the collector, the pump should be off. This function is performed by either a differential thermostat control system or the use of a PV-powered pump. The differential thermostat controller compares heat sensor readings from the storage tank and collectors and switches the pump accordingly.

länk

    
svaret ges 02.06.2011 23:30